Gradonačelnik Nišić upriličio prijem za dosadašnje gradonačelnike Brčko distrikta BiH

89

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić danas je upriličio prijem za dosadašnje gradonačelnike Distrikta pa su tako prijemu prisustvovali Branko Damjanac, Mirsad Đapo, Dragan Pajić, Miroslav Gavrić, Anto Domić, Siniša Milić i Esed Kadrić.

„Za ovo sam se odlučio da bih na prvom mjestu dobio sve informacije i vizije kako je izgledao Brčko distrikt BiH i u kom pravcu da se razvija. To su iste koordinate koje su bile u početku od uspostave Distrikta, možda i najteži period kojim je rukovodio, nažalost rano preminuli, gospodin Siniša Kisić. Ovo je danas kao konferencija ili kongres političara, ekonomista, jedna značajna sjednica na kojoj sam dobio uvid kako nastaviti dalje, jedno veliko iskustvo koje ću ja svakako upotrijebiti i ovu saradnju nastaviti“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

Svoje utiske sa sastanka podijelio je i drugi gradonačelnik Brčko distrikta BiH Branko Damjanac.

„Bilo je zaista dobrih prijedloga i jedan osnovni zaključak bi bio da se u daljnjem procesu ne stoji, nego da i mi sa svoje strane utičemo na određenu politiku i na javno mnijenje da se situacija može promijeniti uz veći angažman ljudi i organizaciju stavljanja u funkciju kadrova Vlade, javnih preduzeća, institucija, da bi se popravilo stanje i u zdravstvu, obrazovanju i u svim ovim djelatnostima koje imamo, izgradimo do temelja. Ja sam optimista u tom pogledu, ako budemo zajednički djelovali, a manje se dijelili i svađali oko ovih opštih političkih stvari, da ćemo i uspjeti“, izjavio je nekadašnji gradonačelnik Branko Damjanac.

„Ja sam nekoliko stvari sugerisao gradonačelniku, s tim što sam naveo da ću sljedećih 15 do mjesec dana predstaviti jedno svoje viđenje šta se može kratkoročno i šta u periodu od dvije godine, koliko je mandat ovog gradonačelnika, uraditi, a tiče se socijalne pomoći, oblasti energetike i obrazovanja“, naglasio je takođe bivši gradonačelnik Mirsad Đapo.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vlada.bdcentral.net;
Prethodni postPovodom Dana voda učenici Poljoprivredne i medicinske škole posjetili Fabriku vode
Sledeći postBrčko i ove godine dio incijative „Sat za planetu“