Gradonačelnik obradovao mališane Odjeljenja pedijatrije i Centra za mentalno zdravlje

124

Povodom nastupajućih praznika, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić posjetio je danas, zajedno sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Centar za mentalno zdravlje i Odjeljenje pedijatrije. Ovom prilikom družili su se s mališanima i uručili im prigodne paketiće.

„Vlada Brčko distrikta BiH nastavila je tradiciju da uoči svake nove godine posjeti Pedijatriju i najmlađim pacijentima na ovom odjeljenju bolnice uruči prigodne poklone i na taj način im uljepša boravak uz želju da što prije ozdrave“, rekao je Milić.

Tom prilikom je izjavio da stalna briga za zdravstvo mora biti prioritet i da bilo ko da se nađe u ovoj ustanovi mora imati adekvatan tretman.

„Ovo je jedna tradicionalna aktivnost, znak pažnje u ime Vlade Brčko distrikta BiH, gdje na određen način pokušavamo istaknuti da svi građani, prije svega djeca, zaslužuju našu pažnju i da smo na svaki mogući način dužni da posvetimo brigu našim građanima i razvoju ovog dijela zdravstva“, dodao je Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Druga današnja posjeta bila je Centru za mentalno zdravlje gdje su se zvaničnici družili s korisnicima ovog centra i, također, uručili im novogodišnje paketiće.

„Ovo je aktivnost koja treba da pokaže, na simboličan način, brigu prema najmlađima u Brčko distriktu BiH koji se nalaze u posebnoj situaciji i nadam se da smo djeci danas, barem djelimično, izmamili osmjeh na lice“, dodao je gradonačelnik.

Prethodni postOd Nove godine jeftinija struja u Brčkom
Sledeći postOd ponedeljka zimski raspust

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime