Gradonačelnik predstavio Program obilježavanja 24 godine Brčko distrikta BiH

122

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić predstavio je Program obilježavanja 24 godine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik je najavio bogat sadržaj, sa brojnim kulturnim, umjetničkim, istorijskim, tradicionalnim i drugim prezentacijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sa dosta sportskih događaja na lokalnom i državnom nivou i međunarodnih takmičenja.

Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH

„To će zapravo biti jedna rekapitulacija sveukupnog razvoja Brčko distrikta BiH u 24 godine, analiza svih uspjeha u Distriktu. Očekujemo prisustvo brojnih međunarodnih zvaničnika, zvaničnika s viših nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini i Brčko distrikta BiH. Ovo će biti prilika da Brčko distrikt BiH predstavimo kao lokalnu zajednicu u kojoj je u punom značenju implementirana multietničnost, razumijevanje, uvažavanje i povjerenje među njenim građanima. Prezentovaćemo rezultate u oblasti ekonomije, političke stabilnosti i demokratije. Međunarodnom danu žena će biti posvećeni posebni sadržaji kroz koje ćemo nastojati promovisati ulogu žene u društvu, porodici i u politici i nastojaćemo ukloniti takozvani stakleni strop nad njihovim interesima i pravima“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

U okviru programa, izdvojio je događaje: “Puštanje u rad nove dizalice u Luci Brčko”, “Svečanu akademiju”, “Međunarodni turnir u rukometu”, “Prirodu i prijateljstvo – Susret planinara s obje strane Save”, “Koncert učenika Osnovne muzičke škole”, “Izbor sportiste godine”, “Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci”, konferenciju “Lideri sutrašnjice”, “Promociju starih jela i rukotvorina”, “Festival Dječja mašta može svašta” i pozvao građane Brčko distrikta BiH na koncert narodne muzike Halida Bešlića, koji će biti održan na Trgu mladih u utorak 5. marta 2024. godine od 20.00 časova.

IZVORVlada Brčko distrikta BiH
Prethodni postPlanet obuća Brčko – SVE U POLA CIJENE, -50% na sve
Sledeći postSkupština odobrila urbanistički projekat „Ciglane“ i još sedam regulacionih planova