Gradonačelnik primio predstavnike Vidovdanske trke

73

Danas je u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Brčko distrikta BiH primio predstavnike Vidovdanske trke povodom dodjele priznanja od Svjetske atletske federacije (IAAF).

Priznanje se dodjeljuje na osnovu ispunjenosti sveukupnih kriterija u organizaciji i kvalitetu takmičenja, a neformalno predstavlja status lige najboljih trka i maratona na planeti.
“Mislim da svaki gradonačelnik, svaka lokalna zajednica treba da bude ponosna da u kalendaru manifestacija koje se održavaju na prostoru jednog grada ima ovakvu manifestaciju koja je ušla u svjetsku konkurenciju.

Čestitam predstavnicima Vidovdanske trke na tom uspjehu jer smo svjesni koliko je važno u ovim vremenima i na ovim prostorima biti dio jedne svjestske konkurencije”, izjavio je mr. sc. Siniša Milić.

Gradonačelnik Milić je također iskazao razumijevanje u vezi sa ovim sportom i u nedostatkom infrastrukture te obećao da će dati podršku Vidovdanskoj trci kao i svim manifestacijama koje služe promociji Brčko distrikta BiH.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević ovom prilikom rekao je da je Svjetska atletska federacija za atletske trke odijelila status takmičenja od planetarnog značaja, te da na ovakvo priznanje trebamo biti ponosni.

“Najmanji smo grad na svijetu koji ima ovakvo nešto što je rezultat predanog rada cijelog tima, kao i podrške institucija Vlade Brčko distrikta BiH, JP Putevi Brčko, JP Komunalno Brčko, Policije Brčko distrikta BiH i naravno građana. Zahvaljujem gradonačelniku na prijemu, a od nove vlade očekujemo veću podršku u vezi sa infrastrukture za ove sportove”, dodao je Đurđević.

Prethodni postOptuženo sedam lica odgovornih za izvođenje, nadzor i prijem građevinskih radova
Sledeći postSavi Petričeviću iz Brčkog hitno potrebna pomoć

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime