Granična policija BiH lišila slobode šest lica prema potragama

45

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, danas 21. jula 2022. godine, lišili su slobode S.V. (1971.), državljanina Republike Francuske. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 20. jula 2022., službenici Jedinice GPBiH Trebinje lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske, A.P. (1996.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Klobuk i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 19. jula 2022., lišili su slobode M.M. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela „učestvovanje u tuči“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 18. jula 2022., lišili su slobode S.K. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, 17. jula 2022., lišili su slobode S.M. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela „pronevjera u službi“ i „lažno prijavljivanje“. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prelazu Izačić. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 16. jula 2022. lišili slobode J.O. (1997.) prilikom ulaska u BiH na prelazu Orašje. Utvrđeno je da su za ovom bh. državljankom Opštinski sud u Banovićima i Općinski sud u Živinicama raspisali potrage zbog krivičnih djela „krađa“. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu, navodi se u saopštenju iz Granične policije BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSamostalna izložba Nevene Ljubojević u petak 22. jula
Sledeći postVrijeme je za uklanjanje ambrozije