HTEC Idea Marathon – takmičenje za unapređenje zdravlja žena

63

Studentkinje na univerzitetima u Srbiji, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Sloveniji imaju priliku da učestvuju na jedinstvenom multidisciplinarnom online dvodnevnom izazovu HTEC Idea Marathon – Strong Tech for Powerful Women, koji 23. i 24. marta 2022. godine organizuje kompanija HTEC Group.

Iz kompanije pozivaju sve studentkinje da se priključe multidisciplinarnim i multikulturalnim timovima koji će se takmičiti za pronalaženje najboljeg tehnološkog rješenja za unapređenje ženskog zdravlja.

“Uz mentorstvo stručnjakinja iz kompanije HTEC, studentkinjama će biti omogućen kontakt i razmjena iskustava sa liderkama iz međunarodnih kompanija i organizacija, kao i Svjetske zdravstvene organizacije. Prijave za takmičenje su otvorene do ponedjeljka, 21. marta do 16:00 časova preko ovog linka na sajtu kompanije HTEC Group.

Mi u kompaniji HTEC Group smo svjesni da je STEM sektor takav da se radna mjesta u njemu umnožavaju i da je za kvalitetan razvoj timova u kompanijama potrebno veće uključivanje žena. Nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika su ključne oblasti u ekonomiji, ali žene su u ovim sektorima manje zastupljene. Zato se mi u HTEC Group, kao kompaniji koja okuplja najbolje inženjere na tržištu, snažno borimo da svima podjednako približimo STEM i predstavimo mogućnosti koje ove nauke pružaju. Ukoliko ulijemo povjerenje studentkinjama da je to područje u kojem je ravnopravnost ta koja dovodi do najboljih timova vjerujemo da ćemo stvoriti uzore i da će birati poslove u informatičkoj djelatnosti”, ističu iz HTEC-a.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni post“Priča o putovanju i odrastanju” u nedjelju na pozornici Doma kulture
Sledeći postFinci najsrećniji na svijetu – presudna velikodušnost među ljudima i poštena Vlada