Iako problem s prevozom nije riješen, u ponedeljak počinje nastava

87

Iako još uvijek nije postignut dogovor oko produžetka ugovora sa autoprevozničkom firmom koja vrši prevoz učenika na području Brčko distrikta BiH, nastava u drugom polugodištu školske 2015. /2016. godine ipak će prema Nastavnom planu početi u ponedjeljak 11. janura ove godine.

Ovo je potvrdio Niko Stoparić, šef Odjela za obrazovanje brčanske Vlade koji je istakao da su u toku pregovori sa prevoznikom, te da se nada da će i taj problem biti uskoro rješen, s tim da će nastava svakako početi u ponedjeljak.

On je dodao da je u pitanju Okvirni sporazum iz 2014. godine i da autoprevoznik još uvijek nije potpisao ugovor za ovu godinu.

Kada je riječ o školskim objektima, Stoparić je dodao da su prema informacijama kojim raspolaže, svi spremni u tehničkom smislu, te da su nabavljene dodatne količine lož ulja tako da je obezbijeđeno i grijanje.

Stoparić je još podsjetio i da su u toku konkursi za popunu upražnjenih pozicija kako u razrednoj, tako i u predmetnoj nastavi.

Još je naglasio, da kada je u pitanju prevoz učenika za narednu školsku godinu, da će predstavnici Odjela za obrazovanje dati adekvatna rješenja koja će biti prihvatljiva za ponuđače, a ujedno i štititi interese Brčko distrikta

(Radio Brčko)

Prethodni postMaloljetni Kuzmanovići Božić dočekali u novoj kući
Sledeći postZavršen 13. Međunarodni bajramski turnir „Brčko 2015/2016“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime