Igralište u Ešu nosi naziv po treneru Skeli

228

Sa sinovima nedavno preminulog uglednog pedagoga i odbojkaškog trenera Muharema Skelića Skele, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je predao na upotrebu obnovljeno igralište u MZ Eš, koje nosi njegovo ime.

„Nadam se da će ovaj teren služiti svojoj svrsi, da će se na njemu rađati novi talenti koji će pronijeti slavu Brčkog kada je riječ o odbojkaškom sportu, ali i ono po čemu je profesor Skela bio poznat, a to je da će iznjedriti dobre ljude“, rekao je gradonačelnik Milić.

On je čestitao svima koji su podržali ovaj projekat, u prvom redu Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, UNDP-u, te Švajcarskoj i Švedskoj ambasadi u BiH koji su finansijski pomogli projekat.

Igor Skelić, sin profesora Muharema, zahvalio je Vladi koja je omogućila da se napravi jedan ovakav velelepni teren i što je prepoznala njegovog oca kao nekoga ko je ugradio sebe u ovaj teren svojim radom.

„Znate da je dugo godina bio trener i pedagog. Mislim da će ga pamtiti generacije, kako one koje je izveo, tako i buduće generacije koje će igrati na ovom terenu. Što se tiče moje porodice – to je velika stvar“, dodao je Skelić.

Predsjednik Mjesne zajednice Eš Željko Novaković zahvalio je šefu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanu Blažiću, gradonačelniku Siniši Miliću i cijelom Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama što su pomogli mjesnoj zajednici da realizuje ovaj projekat.

„Nadam se da će ovakvih sportskih terena biti što više da bi omladina na njima provodila vrijeme, a ne tamo gdje nije primjereno“, zaključio je Novaković.

Projekat „Uređenja postojećeg sportskog igrališta u naselju Eš“ ukupne je vrijednosti 25.950 KM, od čega je Brčko distrikt BiH finansirao dio od 9.456 KM, dok je UNDP putem Fonda za razvoj izdvojio sredstva u iznosu od 16.943 KM. Igralište je uređeno u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postBanjalučani otvaraju XXXVI Susrete pozorišta BiH
Sledeći postJU Deveta OŠ najbolja „eTwinning” škola u BiH