Ilija Studen dobitnik nagrade za poslovno liderstvo

106

U saradnji Centra za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins univerzitetu i Američke privredne komore održan je dvodnevni Transatlantski ekonomski forum u Vašingtonu. Pored učešća na panel sesiji „Poslovati na Balkanu“, predsjednik uprave STUDEN Holdinga g. Ilija Studen nagrađen je priznanjem „2016 CTR Mediterranean Leadership Award“ koje se dodjeljuje uticajnim poslovnim subjektima za doprinos u stvaranju stabilnog i perspektivnog Mediterana.

Prilikom preuzimanja nagrade za poslovno liderstvo g. Ilija Studen rekao je kako je ponosan što je upravo on lauerat ovog prestižnog priznanja koje je njegovo ime svrstalo u red poslovnih ljudi čija su strateška opredjeljenja prepoznata kao uspješan model poslovanja. „STUDEN Holding je već 25 godina prisutan kao značajan investitor u regiji Zapadnog Balkana, a naša vizija konstantnog razvoja potvrđena je današnjim priznanjem. Neprestanim ulaganjem u privredu zemalja Zapadnog Balkana Holding aktivno učestvuje u stvaranju pozitivnih privrednih trendova, ali i u tranformaciji tržišta zemalja u razvoju. Na ovaj način proizvodi zemalja u kojima je poslovna grupa zastupljena postaju svjetski proizvodi koji iz domicilnih država izlaze na globalno tržište“ rekao je predsjednik uprave STUDEN Holdinga g. Ilija Studen.

Rad STUDEN Holdinga u zemljama Zapadnog Balkana ogleda se u investicijama vrijednim 200 miliona BAM koje su rezultirale sa više od 500 radnih mjesta u okviru Holdinga. Proizvodni centar STUDEN Holdinga čine kompanije locirane u Brčkom gdje je smješten i najveći bh. agroindustrijski kompleks kojeg čine brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera, a koje su najbolji pokazatelji globalne prepoznatljivosti proizvoda iz portfolija STUDEN Holdinga.

Dvodnevni Transatlantski ekonomski forum bio je prilika da predstavnici iz 13 zemalja mediteranske regije zajedno sa predstavnicima kompanija i eminentnim akademskim stručnjacima analiziraju izazove prisutne na globalnom tržištu, a koji su povezani sa transatlantskim odnosima i razvojnim agendama Zapadnog Balkana.

Prethodni postJAVNI KONKURS – Ured gradonačelnika, sekretar, Potparol Vlade
Sledeći postPoslovne zone dar sugrađanima