Info sesija krovnih omladinskih organizacija BiH u Brčkom

27

Savjet mladih Brčko distrikta BiH organizuje info sesiju za mlade, na kojoj će, zajedno sa druga dva krovna tijela mladih (Omladinski Savjet Republike Srpske i Vijeće mladih Federacije BiH) predstaviti svoj rad, te upoznati mlade sa omladinskim politikama, posebno sa Strategijom za mlade Brčkog koju je nedavno usvojila Vlada Brčko distrikta BiH i koja je upravo danas usvojena na sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH.

Info sesija će biti održana u petak 24. februara 2023. godine u Omladinskom centru u Brčkom sa početkom u 14:00 časova.

Učesnicima će se obratiti predstavnici Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, te predstavnici tri krovna tijela mladih, koji će upoznati učesnike sa svojim radom, projektima i aktivnostima, kao i politikama koje zagovaraju u Republici Srpskoj, Federaciji BiH te u Brčko distriktu BiH.

„Želja nam je da mladi u Brčko distriktu BiH budu upoznati sa našim aktivnostima, ali i našim zagovaračkim politikama, koje su u toku, te, što je najvažnije, da što više mladih uključimo u naše zagovaračke aktivnosti“ – kaže Harun Šabanović, predsjednik Savjeta mladih Brčko distritka BiH.

Savjet mladih organizuje ovu aktivnost kao dio projekta „Zagovaračka platforma mladih“, koji podržava Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

„Cilj projekta je upravo informisati mlade o zakonskim rješenjima u oblasti mladih u Brčkom i BiH, te kroz razne aktivnosti ojačati zagovaračke vještine mladih i tako stvoriti jednu kvalitetnu grupu mladih koji će sutra biti pokretač promjena u našoj zajednici. Stoga nam je veoma važna podrška koju imamo od IOM-a sada već u kontinuitetu i drago nam je da su prepoznali naše potrebe i postali naš ključni partner“ – istakao je Vladimir Kanostrevac, član predsjedništva Savjeta mladih Brčko distrikta.

Svi zainteresovani za učešće na info sesiji mogu se prijaviti putem sledećeg linka.

IZVORwww.brckodanas.com; Savjet mladih Brčko distrikta BiH
Prethodni postDanas je Dan rozih majica – simbola borbe protiv vršnjačkog nasilja
Sledeći postOmiljeni plesni turnir “Brčko Gala Night” očekuje nas i ove godine u martu