Irfan Mensur izveo monodramu “Glumac, kaži nešto smešno”

71

Beogradski glumac Irfan Mensur izveo je sinoć u Brčkom monodramu “Glumac, kaži nešto smešno”, u okviru manifestacije “Proljeće u gradu”.

Mensur je rekao Srni da se iza bizarnog naziva predstave, zapravo, krije njegov “obračun” sa publikom i sa onima koji u pozorište dolaze sa pogrešnom namjerom.

“Volim smijeh u pozorištu, posebno duhovite ljude. Ne volim one koji izazivaju smijeh primitivizmom, a ni publiku koja dolazi radi tog primitivizma. Ova predstava je obračun sa takvim ljudima i sa takvim pozorištem”, naglasio je Mensur.

On ističe da je predstava “Glumac, kaži nešto smešno” nastala tako što je odlučio da skupi sve ono što su razni ljudi u posljednjih sedam-osam godina govorili o pozorištu, da bi, na osnovu toga, počeo borbu protiv estradizacije pozorišta.

“U stvari, nemam ništa protiv pozorišta koje liči na estradu, ali ne odobravam primitivnu estradu nigdje, pogotovo u pozorištu. To je veliki problem u ovom vremenu, ali o njemu niko javno ne govori”, napomenuo je Mensur.

Manifestacija “Proljeće u gradu” biće nastavljena u ponedjeljak, 23. maja, u 19.30 časova u Domu kulture kada će se ljubiteljima pozorišne umjetnosti predstaviti zagrebački teatar “Egzit” komadom “Njuške”.

(SRNA)

Prethodni postČesti kvarovi na bolničkoj opremi staroj preko deset godina
Sledeći postUpriličen prijem predstavnika EU komisije u okviru Taiex misije

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime