Izbio požar na “Gradačakoj Arizoni” ogromna materijalna šteta

61

Na tržnici, takozvanoj “Gradačkoj Arizoni”, koja pripada općini Gradačac, jutros oko 5 sati izbio je požar u kojem je veliki broj prodajnih objekata u potpunosti izgorio.

Oko 5 sati i 15 minuta Vatrogasnoj jedinici Brčko je dojavljeno i odmah je na lice mjesta upućeno jedno navalno vozilo sa četiri člana posade.

«Kako je požar uzeo maha, s obzirom da je vatra zahvatila lako zapaljive drvene prodajne objekte, a imajući u vidu da se tu uglavnom nalazio tekstil, požar se širio munjevitom brzinom. Naša jedinica je na svom reonu djelovanja uspjela presjeći požar i od vatre spasiti šest objekata», rekao je komandir Vatrogasne jedinice Brčko distrikta, Senad Kamenjašević.

Inače, oko 6 sati jutros na požarište su stigle i jedinice iz Orašja, Pelagićeva i Srebrenika, no objektivno malo se šta moglo učiniti na sprečavanju velike materijalne štete.

Stradalih niti povrijeđenih, na sreću, nije bilo a prve procjene šteta i uzroka požara rade nadležne policijske i inspekcijske službe Tuzlanskog kantona još prikupljaju.

(Radio Brčko)

Prethodni postČinjenice o pornografiji koje sigurno niste znali
Sledeći postFirma Agrona d.o.o. predstavila plan proizvodnje i otkupa povrtlarskih kultura

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime