Izdvojena novčana pomoć Opštinu Čelić zbog poplave

105

Na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, članovi Vlade Distrikta odobrili su izdvajanje novčanih sredstava u iznosu od 50.000,00 KM za pomoć Opštini Čelić, zbog štete nastale usljed nedavne poplave izazvane vremenskim nepogodama.

Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobrila je na današnjoj sjednici i Odluku o odobravanju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH u 2022. godini, čija je svrha doprinos razvoju poljoprivrede Distrikta, u vidu finansijske podrške za lica koja žele da započnu ili su započela poljoprivrednu proizvodnju.

„Kriterijumi na osnovu kojih će se vrednovati podnesene aplikacije su, između ostalog, značaj projekta i njegov doprinos poboljšanju uslova za razvoj, doprinos projekta stvaranju uslova za zapošljavanje i mogućnost dodatnog zapošljavanja u naredne dvije godine, kao i održivost projekta“, saopšteno je iz Vlade.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH u svrhu liječenja specifičnih bolesti van Distrikta, po preporuci Komisije FZO, čije liječenje nije moguće u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH, niti u zdravstvenim ustanovama okruženja s kojima FZO Brčko distrikta BiH ima ugovor.

Usvojena je Odluka o odobravanju donacije i usvajanja Programa utroška sredstava za tekuće donacije mjesnim zajednicama na području Brčko distrikta BiH za 2022. godinu, koju je predložilo Odjeljenje za stručne i administrativne poslove.

„Ovom odlukom odobravaju se donacije u svrhu podmirivanja tekućih troškova, u vidu komunalnih troškova, troškova administracije, poreza, taksi i drugih troškova neophodnih za nesmetan rad mjesne zajednice“, navodi se u saopštenju.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postZa vikend u Brčkom Finalni turnir Prvenstva BiH u košarci za juniorke
Sledeći postPolicija privremeno oduzela još dva motorna vozila zbog višestrukih prekršaja