Izgrađena nova ulica Desanke Maksimović

292

Šefica Odjeljenja za javne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić izjavila je danas, predstavljajući novinarima novoizgrađenu ulicu Desanke Maksimović u brčanskom naselju Srpska varoš, da je za kompletno uređenje ove ulice izdvojeno oko 140.000 konvertibilnih maraka.

“Dužina ulice iznosi 220 m, širina kolovoza je 6,5 m sa trotoarima na obje strane. Novčana vrijednost ovog projekta dostiže sumu od oko 140.000 KM, a ostalo je još oko 20.000 KM koji će biti iskorišteni za uređenje parkinga kod pravoslavnog groblja. Rok za izvođenje radova bio je šezdeset dana, ali ja ona završena za 35 dana”, precizirala je šefica resornog odjeljenja.

Prema njenim riječima danas se na spomenutoj ulici radi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije, dok bi ona već sutra trebala biti puštena u saobraćaj.

„Meni je drago što je ova ulica urađena, jer smo godinama u gradu imali jednu neasfaltiranu i makadamsku ulicu“, dodala je Čivčić navodeći da je Ulica Desanke Maksimović rađena iz novčanih sredstava kapitalnog budžeta za 2013., 2014. i 2015. godinu, a razlog zašto se toliko dugo čekalo na asfaltiranje leži u dugim procedurama kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima.

Ulica povezuje četiri ulice u užem gradskom jezgru na veoma frekventnom mjestu tako da će se puštanjem u funkciju ove ulice riješiti brojni saobraćajni problemi.

Nadzorni organ na izgradnji ulice i službenik Pododjeljenja za parkove i puteve, Dragan Peštić izjavio je kako se nada da će realizacija ovog projekta biti jedan od pokretača privrede ovog dijela grada te izrazio svoje zadovoljstvo načinom na koji je projekt okončan.

Pored ostalog, šefica Odjeljenja za javne poslove je naglasila da je u prošloj godini Odjeljenje za javne poslove ugovorilo radove u vrijednosti od oko 5.100.000 KM za 187 projekata kao i da će se u ovoj godini nastaviti radovi na 35 projekata.

Ukazala je također na odsustvo koordinacije između ovog Odjeljenja i javnog preduzeća “Putevi” u rekonstrukciji ulice Braće Ribnikar u “Š” naselju te najavila nastavak izgradnje Bulevara mira u dužni od 700 metara čim se usvoji budžet Distrikta za 2016. godinu.

Prethodni postObilježavanje 4. aprila – Međunarodnog dana borbe protiv mina
Sledeći postSrđan Dragojević: “Od dece pravimo TV morone“

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime