Izloženi privremeni birački spiskovi

223

Izborna komisija Brčko distrikta BiH do 4. jula izložiće u 140 biračkih lokacija izvode iz privremenog centralnog biračkog spiska za redovne birače za Opšte izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine.

Konačan birački spisak biće zaključen 18. avgusta 2022. godine, do kada građani Brčko distrikta BiH s biračkim pravom mogu da izvrše ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa u Vladi Brčko distrikta BiH. Sve promjene nastale do tog datuma biće uvrštene u Konačni birački spisak za Opšte izbore u BiH 2022. godine.

“Izborna komisija Brčko distrikta BiH obavještava birače koji imaju status raseljenog lica da imaju pravo na izbor biračke opcije glasanja za opštinu u kojoj su imali prebivalište prije sticanja statusa raseljenog lica ili za opštinu u kojoj imaju trenutno prijavljeno boravište. Potrebno je da prijavu podnesu Centru za birački spisak Brčko distrikta BiH koji se nalazi u ulici Dr. Abdulaha Bukvice br. 1 (iza bivše zgrade Policije), najkasnije do 19. jula 2022. godine”, saopšteno je iz Izborne komisije.

Izvodi iz biračkog spiska biće izloženi na ovim lokacijama, a zainteresovani uvid u privremeni birački spisak mogu da ostvare i u prostorijama Izborne komisije radnim danima od 08:00 – 15:30 časova.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postDo novembra privremeno obustavljanje saobraćaja na magistralnom putu Tuzla-Orašje
Sledeći postUsvojene izmjene Zakona o porezu na dohodak u prvom čitanju