„Jaffa Igre bez granica” stižu u Brčko

157

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu „Jaffa Igre bez granica” održaće se u Brčkom u sali Tehničke škole u nedjelju 26.05.2019. godine od 13:00 do 17:00 časova. Na takmičenju će učestvovati više stotina mališana osnovnoškolskog uzrasta koji će se, predvođeni kapitenima, takmičiti u pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu, najavili su danas organizatori.

„Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdrav stil života. Osim osnovaca i djece iz vrtića, učestvovaće i mališani sa poteškoćama u razvoju, kojima će biti doniran dio sredstava. Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, izjavila je Željka Gajić, koordinator projekta.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, rekao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u gradovima BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori osmislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program, kreativne radionice i slatki kutak. Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a organizatori su obezbjedili nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjaluci u decembru 2018. godine i okupile su više od 400 mališana, koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje nakon završetka igara. Zato su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Banje Luke, „Igre” su održane u Prnjavoru i Tuzli, zatim narednog vikenda u Bijeljini i Brčkom, a potom se veseli dječiji karavan seli u Trebinje, Mostar, Sarajevo i ponovo u decembru u Banjaluku.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postMuzička škola organizuje prijemni ispit za novu muzičku generaciju
Sledeći postU Brčkom obilježen Svjetski dan kulturnih različitosti