[ZAVRŠEN] Javni konkurs za prijem u radni odnos Odjeljenju za obrazovanje

168

Odjeljenje za obrazovanje Vlade distrikta je ovih dana raspisalo konkurs za prijem 76 zaposlenika u radni odnos, a radi se o nastavnicima predmetne nastave u osnovnom i srednjem obrazovanju, kao i popunu tri upražnjene pozicije direktora škola kojima je u međuvremenu istekao mandat.

Niko Stoparić, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta kaže da je otišao i zahtjev Pododjeljenju za ljudske resurse za popunu 16 upražnjenih pozicija državnih službenika i namještenika u ovom Odjeljenju koji bi trebao biti raspisan do kraja ove godine.

„U osnovnim i srednjim školama imamo upražnjene pozicije pet sekretara, zatim šest kućnih majstora. U Pedagoškoj instituciji nedostaje stručni savjetnik za nastavne planove i programe, kao i referenta za romska pitanja. Upražnjene su i tri pozicije u Pododjeljenju za visoko obrazovanje, odnosno šef tog pododjeljenja kao i dva stručna savjetnika“, pojasnio je Stoparić.

On kaže da bi na ovaj način, uzimajući u obzir i septembarski konkurs, Odjeljenje za obrazovanje popunilo oko 170 upražnjenih pozicija.
Niko Stoparić podsjeća da je u septembru raspisan konkurs za prijem 61 zaposlenika u radni odnos od kojih 20 za razrednu nastavu na neodređno vrijeme i 19 na određeno vrijeme.

Kada se izvrši prijem ovih zaposlenika i u osnovnim i srednjim školama će dobar broj upražnjenih pozicija biti popunjen i imaćemo određenu relaksirajuću situaciju, kaže Stoparić.

Prema njegovim riječima trenutno je pri kraju prijem vjeroučitelja i direktora škola i taj posao će biti završen u zakonskom roku od 60 radnih dana od dana raspisivanja konkursa.

Stoparić na kraju napominje da je obrazovanje živ proces gdje paraktično svakog mjeseca određen broj zaposlenih odlazi u penziju, tako da se i broj upražnjenih mjesta svakog mjeseca mijenja.

PREUZMITE KONKURS >>

Prethodni post[ZAVRŠEN] Konkurs za stipendije i obavljanje prakse
Sledeći postČovjek koji je posle 44 godine robije izašao na slobodu ostao šokiran svijetom koji ga je dočekao

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime