Javni poziv za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju

76

Na osnovu Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja raspisuje javni poziv raseljenim licima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa – osiguranje stambenih jedinica (stanova) po modelu socijalnog stanovanja (8 stanova).

Pomoć za stambeno zbrinjavanje u Potprojektu BiH3 (2014) Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa dodjeljuje se raseljenim licima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine u vidu: osiguranja stambenih jedinica (stanova) kroz izgradnju višestambene zgrade u skladu sa smjernicama za projektovanje višeporodičnih stambenih objekata i objekata za socijalno stambeno zbrinjavanje donesenim u okviru RSP-a po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja s ciljem integracije u mjestu raseljenja.

Sredstva će se osigurati iz kontribucija donatora u Fondu Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope. Koordinator Projekta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a implementator Projekta je Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH. Javni poziv ostaje otvoren od 23. 5. do 10. 6. 2016. godine.

Više informacija o ispunjavanju općih i posebnih kriterija kao i obrazac prijave pogledajte na stranici Vlade.

Prethodni postU Gimnaziji “Vaso Pelagić” Brčko moguće uskoro računarsko-matematički smjer
Sledeći postPušten u funkciju novi put Klanac – Rosulje

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime