Javni poziv za realizaciju Kulturne manifestacije „Proljeće u gradu“

71

Od 22. do 29. aprila 2016. godine Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavljuje Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava s ciljem realizacije Kulturne manifestacije „Proljeće u gradu“.

Predmet raspodjele jesu novčana sredstva u ukupnom iznosu od 55.000,00 KM i ista će biti dodijeljena kao grant sredstva za projekte iz oblasti: književnosti, likovne umjetnosti, pozorišta, klasične, džez, pop, rok i folk muzike i za projekte koji prikazuju kulture nacionalnih manjina.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju udruženja iz oblasti kulture i turizma:
– koja su registrovana u skladu s odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH i rade najmanje godinu dana prije raspisivanja Javnog poziva;
– koja su dostavila izvještaj o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih na ime granta za 2015. godinu (ako su im bila dodijeljena);
– koja su dostavila obrazloženje za ona sredstva koja nisu tokom budžetske godine u cijelosti realizovana;
– koja dostave kopiju žiroračuna organizacije.

Zahtjeve s dokumentacijom o ispunjenju uslova Javnog poziva u zatvorenoj koverti dostaviti putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH na adresu Bulevar mira br. 1, Brčko distrikt BiH, s naznakom: „Prijava na Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava s ciljem realizacije Kulturne manifestacije Proljeće u gradu“.

Javni poziv bit će objavljen u sredstvima javnog informisanja, na oglasnoj ploči Vlade Brčko distrikta BiH i internet stranici Brčko distrikta BiH www.bdcentral.net.

Više informacija o općim i posebnim uslovima kao i zahtjev za projektni obrazac nalaze se u prilogu ispod,

Javni poziv >>

Prethodni postOtvorene novoizgrađene prostorije Mjesne zajednice Mujkići
Sledeći postObilježen Dan planate zemlje u Brki

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime