Jonathan Mennuti novi supervizor za Brčko

211

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt pozdravio je danas imenovanje Jonathana Mennutija na funkciju prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko, saopšteno je iz OHR-a.

“Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu Jonathanu Mennutiju, koji preuzima dužnost mog prvog zamjenika u Kancelariji visokog predstavnika i dužnost supervizora za Brčko. Siguran sam da će njegovo ogromno iskustvo i poznavanje situacije u regionu značajno doprinijeti provođenju misije OHR-a. Istovremeno, pozdravljam nepokolebljivu opredjeljenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država jedinstvenoj i suverenoj BiH”, rekao je visoki predstavnik.

Mennuti je karijerni diplomata Više službe za spoljne poslove, u rangu ministra-savjetnika. Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, obavljao je funkciju vršioca dužnosti načelnika pri kancelariji državnog podsekretara za rukovođenje i direktora za napredovanje u karijeri i raspoređivanje na funkcije Ministarstva spoljnih poslova SAD-a u Vašingtonu, D.C. Više detalja iz biografije ovog diplomate možete pronaći na ovoj web stranici OHR-a.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postNaredna tri mjeseca vakcinacija protiv COVID-19 po mjesnim zajednicama
Sledeći postKrovna tijela mladih u BiH pozvali institucije da im pomognu u rješavanju problema na nivou države