JP “Komunalno Brčko” poziva vlasnike mješanaca da ih prijave za izložbu pasa

100

Ostalo je svega pet dana do 10. tradicionalne izložbe pasa mješanaca, za koju vlasnici mješanaca mogu da prijave svoje ljubimce.

“Na izložbi mogu da učestvuju svi uredni i socijalizovani psi, mješanci ili bez pedigrea, o kojima vlasnici brinu, ali nemaju baš prilike da ih pokažu. Uslovi za učešće na izložbi su da je pas vakcinisan protiv bjesnila, da je čist i uredan, da sluša vlasnika, odnosno da je socijalizovan u susretu sa ljudima i drugim psima, što će upravo i da ocjenjuju sudije kinološkog saveza na izložbi. Preporuka je da, ukoliko neki vlasnik želi da prijavi štene za izložbu, da ima barem pola godine starosti, jer mlađi psi, iz dosadašnjeg iskustva, uglavnom nisu savladali osnovne komande i lijepo ponašanje, dok gornja granica starosti psa nije određena”, kažu u Sektoru za za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje u okviru Radne jedinice “Čistoća”i koji je organizator izložbe pasa mješanaca.

Prijavljeni psi biće razvrstani u tri jednostavne kategorije – mali, srednji i veliki psi, a ravnopravni učesnici izložbe biće i psi zbrinuti u azilu kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”. Izložba će biti održana u Gradskom parku u subotu 14. maja sa početkom u 12:00 sati.

“Naša izložba je jedna od rijetkih na kojoj mješanci mogu da pokažu da su jednako vrijedni i važni kao i rasni psi. Zahvaljujemo se i ove godine Kinološkom savezu Brčko distrikta BiH, koji na taj dan organizuju Državnu izložbu pasa svih rasa, jer na našu izložbu mješanaca gledaju kao na sastavni dio te manifestacije”, kažu u sektoru koji brine o napuštenim psima.

Pobjednicima će biti dodjeljeni pehari i zahvalnice, kao i prigodni pokloni.

Prijave za učešće vlasnici pasa mogu da preuzmu na šalteru protokola preduzeća, web stranice ili mail-a zeljka.tomic@komunalno.ba.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole za period 9.5.2022. godine do 15.5.2022. godine
Sledeći postOdređen pritvor kineskim državljanima, osumnjičenim za otmicu dvoje sunarodnika