JP „Komunalno Brčko“ sertifikovano za Sistem upravljanja sigurnošću informacija

63

Nakon uspješne eksterne provjere od strane ovlaštene kuće za sertifikaciju DQS BH-BH Cert, koja je provedena od 11.1.-15.1.2016. godine, JP „Komunalno Brčko“ je sertifikovano u skladu sa standardom upravljanja sigurnošću informacija ISO 27001:2013. Naše preduzeće je na ovaj način postalo među rijetkim preduzećima u Bosni i Hercegovini koje posjeduje sertifikat za bezbjednost informacija i u potpunosti primjenjuje zahtjeve ovog standarda.

Riječ je o vodećem međunarodnom standardu koji definiše zahtjeve za analizu i procjenu rizika, te implementaciju sigurnosnih kontrola u upravljanju informacijskom sigurnošću u organizaciji. Cilj primjene ovog standarda je učvršćivanje povjerenja naših kupaca, povećanje nivoa sigurnosti informacionih i komunikacionih sistema, osiguranje usklađenost s važećom zakonskom regulativom vezanom za informacijsku sigurnost te doprinos povećanju svijesti zaposlenih o sigurnosti informacija.

Nakon implementacije sistema upravljanja sigurnošću informacija, koja je trajala skoro dvije godine, preduzeće je steklo sertifikat ISO/IEC 27001:2013 kojim je potvrđena naša posvećenost kontinuiranom praćenju mjera i postupaka kojima će osigurati poštovanje tri osnovna principa – tajnost, dostupnost i cjelovitost informacija kojima preduzeće raspolaže.

Integrisanje zahtjeva ovog standarda u sve poslovne procese i njegovu implementaciju, preduzeće je realizovalo vlastitim resursima, zahvaljujući znanju i iskustvu zaposlenih.

Ovo je četvrti upravljački standard za koji je JP „Komunalno Brčko“ sertifikovano što ukazuje na opredjeljenost preduzeća za kontinuirano ulaganje u kvalitet usluga kroz osiguranje njihove dodatne vrijednosti te potvrdu našim kupcima i poslovnim partnerima da su sigurnost i zahtjevi kupaca na prvom mjestu.

Prethodni postNadležni u bolnici tvrde da broj žalbi na osoblje nije alarmantan
Sledeći postDa li meso smije dvaput da se zamrzava?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime