Jubilarni Međunarodni turnir u fudbalu za djecu „10. Bulls Cup 2022” ovog vikenda u Brčkom

128

Zajedno sa predstavnicima „Balkan projekta“, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić najavio je jubilarno održavanje Međunarodnog turnira „10. Bulls Cup 2022” u fudbalu za uzraste od 9 do 12 godina na kojem će učestvovati 1.200 učesnika i 75 ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske Austrije, Rumunije i Sjeverne Makedonije, a koji podržava organizacija Champions Trophy.

Gradonačelnik je rekao da je riječ o značajnom sportskom događaju i naglasio da će Vlada nastaviti i u budućnosti pružati podršku ovom turniru.

„Učesnici će imati priliku da se uz interesantan program na Trgu mladih u subotu u 19:30 časova druže i bolje upoznaju. Ovom skupu prisustvovaće i predstavnici Crvene Zvezde, Dinama, Željezničara iz Sarajeva i predstavnici drugih značajnih fudbalskih klubova. Na kraju, svi prisutni imaće priliku na Trgu mladih pratiti i finale Lige šampiona. Na turniru će biti uključeni i naši podmladci koji će pokazati sve ono što su učili na treninzima. Zasigurno se radi o značajnom događaju za Distrikt i nastavit ćemo s pružanjem podrške. Turnir će, takođe, imati važnu ulogu i u turističkoj ponudi Distrikta”, izjavio je gradonačelnik Kadrić.

Predstavnik „Balkan projekta“ Nikola Šarkanović zahvalio se gradu i gradonačelniku na pruženoj podršci i što su prepoznali ovu, kako kaže, kvalitetnu priču.

„Osim takmičenja na Trgu mladih, poslaćemo i pozitivne poruke gradu i građanima i pokazati značajnost druženja s osobama iz različitih država, gradova, vjera i nacija i pokazaćemo i važnost odgajanja mladih u sportskom duhu”, istakao je Šarkanović.

Alexander Rakowitz, takođe predstavnik „Balkan projekta“, rekao je da je glavni cilj turnira edukacija mladih kroz fudbal.

„Mi hoćemo da kroz fudbal i turnire spojimo mališane iz različitih gradova i država i da ih odgojimo za bolji svijet, za bolji život u budućnosti. Nadam se da će doći i mnogi građani Distrikta da zajedno to podržimo”, rekao je Rakowitz.

Tradicionalni međunarodni fudbalski turnir održaće se 28. i 29. maja na fudbalskim terenima FK „Izbor“, Potočari-Brčko i Donji Rahić. Turnir će biti odigran u pet starosnih kategorija 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godište.

Champions Trophy je jedinstvena svjetska organizacija za mlade fudbalere odobrena od UEFA-e koja omogućava veliki međunarodni format fudbalskih takmičenja po cijeloj Evropi i svijetu u uzrastu od 9 do 12 godina.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postPolicija Brčko distrikta BiH provodi kampanju ”Oružje ne štiti, oružje ubija”
Sledeći postPotpuna obustava saobraćaja od Ilićke do Gredica u subotu