Juniorke „Lavova“ prve finalistkinje Prvenstva Bosne i Hercegovine

125

Ženska juniorska selekcija KK Lavovi pobjedama protiv ekipa ŽKK „Livno“ i KK „G-Stars“ u okviru polufinalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke ostvarila je plasman na Finalni turnir za prvaka BiH.

 U Brčkom je proteklog vikenda odigran jedan od tri polufinalna turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki (U18). Na turniru su pored brčanskih Lavica, učestvovale i ekipe ŽKK „Livno“ iz Livna i KK “G-Stars” iz Gračanice.

U prvoj utakmici dana Lavice su dosta lakše, nego što se očekivalo, izašle na kraj sa gošćama iz Gračanice. Već nakon prvih deset minuta igre i velike rezultatske prednosti (34:9) bilo je jasno u kom pravcu će se razvijati ovaj meč. Dosta raspoloženih košarkašica kada je riječ o realizaciji, dodajući tome izuzetno kvalitetnu igru u odbrani, rezultirali su konstantnim uvećanjem rezultatske prednosti za konačnih +51 poen prednosti. Trener Bližnjakovć dao je priliku svim košarkašicama na koje je računao u ovom meču, a među kojima je bilo dosta i djevojčica koje po godinama pripadaju pionirskom i predpionirskom uzrastu, što su one na pravi način i iskoristile da se dokažu, a neke od njih su uspjele da se upišu i u listu strelaca.

LAVOVI 88

G STARS 37

(34:9, 21:14, 23:8, 10:6)

KK Lavovi: Milica Đokić 18p, 10ul, 8as, 6sk, Jelena Lazarević 17p i 9 sk, Valentina Došić 17p i 3as, Tamara Šarenac 16p, Sara Đokić 4p, 7as, 5sk i 4ul, Adna Okić 5, Katarina Pudić 4, Ksenia Vukić 4, Ana Bjeljac 3, Ana ĐokićAndrea Miranović Lorena Rikić.

„S obzirom da našu ekipu čini pet  potencijalnih reprezentativki – tri BiH i dvije Srbije, kao i da je prva petorka igrala i seniorsku Premijer ligu, ekipa Gračanice, kao jedna mlada ekipa, zaista nije mogla da pruži veći otpor. Naše djevojke su odmah na početku zaigrale agresivno i napravile brzo veliku rezultatsku prednost, tako da smo mogli do kraja utakmice i mlađim igračicama, i onima koje su 2010. i 2011. godište, dati šansu da zaigraju i sačuvati iskusnije djevojke za drugu utakmicu protiv ekipe Livna“, rekao je Aleksandar Bližnjaković, glavni trener KK „Lavovi“ Brčko, koji je u proteklom periodu izgradio ekipu košarkašica ne samo za Premijer ligu BiH, nego i za izlazak u Evropu.

U drugoj utakmici dana, košarašice Livna savladale su G-Stars rezultatom 65:32 i na taj način se došlo do situacije da direktan duel košarkašica Lavova i Livna odlučuje putnika na Finalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine.

Na krilima izuzetno raspoložene Milice Đokić (16 poena u prvoj četvrtini)  Lavice sjajno otvaraju meč protiv ekipe Livna i već na kraju prvog periodu imaju osjetnu rezultatsku prednost 18:10. Može se slobodno reći da je furiozna igra tokom druge četvrtine u velikoj mjeri otklonila svaku dilemu oko pobjednika ovog meča. Raspoloženoj Milici Đokić u košgeterskom smislu pridružile su se i njena mlađa sestra Sara Đokić, Valentina Došić i Jelena Lazarević. Uz stadardno dobru igru u odbrani, na semaforu je nakon 20 minuta igre pisalo 25:50 u korist Lavica.

Do kraja susreta viđena je rutinska igra brčanskih košarkašica, a priliku i na ovom meču dobile su mlade košarkašice (Ana Bjeljac, Lorena Rikić i Milica Gavrić), koje su i ovaj put pokazale da su budućnost kluba u pravom smislu te riječi. Na kraju:

LIVNO 40

LAVOVI 82

(10:18, 15:32, 10:22, 5:10)

KK Lavovi: Milica Đokić 31p, 9as, 7sk, Valentina Došić 19p, 8ul, 4 as, Sara Đokić 15p, 7sk 5ul, Jelena Lazarević 11p, 9 sk, Tamara Šarenac 2p, Katarina Pudić 2p, Ana Đokić 2, Adna OkićKsenia VukićAna BjeljacMilica Gavrić Lorena Rikić.

 „Na poluvremenu smo se odvojili čak 25 poena razlike, bolje smo funkcionisali kao tim, akcije su brzo realizovane, mnogo ukradenih lopti, odlična odbrana, tako da je i ova utakmica završena u rekordnom roku i sada nam preostaju pripreme za finalni turnir koji će biti za dvije sedmice“, kaže Bližnjaković.

Lavice se zahvaljuju gošćama iz Livna i Gračanice na prikazanoj igri, fer i korektnoj borbi, kao i prisutnoj publici na podršci.

Finalni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine u ženskoj juniorskoj konkurenciji igra se 18. i 19. juna 2022. godine, a druge dvije ekipe u finalu, kao i grad domaćin, biće poznati nakon odigrana još dva polufinalna turnira u Banja Luci (igraju ekipe Čelik, Mladi Krajišnik i Brotnjo) i Mostaru (igraju Zrinjski 2010, Vitez i Feniks).

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 6.6.2022. godine do 12.6.2022. godine
Sledeći postMeđunarodni dan bezbjednosti hrane – bezbjedna hrana, bolje zdravlje