Kako da uštedite kada tražite stan na dan u Beogradu

37

U posljednje vrijeme, sve je više onih turista koji posjećuju srpsku prestonicu, budući da ona može da im pruži mnoštvo zabave, interesantnih atrakcija i kvalitetnih zanimljivosti. Većina turista se najprije posvećuje detaljnom istraživanju jeftinih smještajnih jedinica u Beogradu, budući da je ovaj grad poznat po nešto većim cijenama od prosjeka. Stoga, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete moći lako da uštedite prilikom boravka u srpskoj prestonici.

Tražite smještaj na periferiji

Kada krenete da tražite stan na dan, uštedu možete lako ostvariti ukoliko tražite apartman koji se nalazi na periferiji grada. Apartmani koji su udaljeni od centra nekoliko kilometara odlični su iz više razloga, a svakako da je njihova prednost i niža cijena. Osim toga, oni će vam ponuditi i dovoljnu udaljenost od gradske buke, više zelenila, mirnije okruženje i kvalitetniji odmor i san.

Zahvaljujući velikom razvoju smještajne ponude u Beogradu, danas je na periferiji moguće pronaći mnoštvo smještajnih jedinica koje nude odličan odnos cijene i kvaliteta. Naselja kao što su Borča, Ledine, Surčin, Batajnica, Grocka ili Voždovac ponudiće mogućnost iznajmljivanja smještajne jedinice po cijeni već od 25 evra po noćenju. Svi smještajni kapaciteti u gradu opremljeni su neophodnim uređajima, kvalitetnim namještajem i potpunim komforom.

Svakako, stan na dan je već godinama unazad najpristupačnija opcija za boravak u Beogradu, budući da je dosta jeftiniji nego što je to slučaj sa hotelima. Isto tako, prilikom boravka više dana u stanu možete ostvariti i brojne popuste, a uvijek će vam na raspolaganju biti potpuna privatnost, komfor i udobnost.

Detaljno istražite smještajnu ponudu u svim dijelovima grada

Iako centralni dio grada važi za najskuplji kada je riječ o smeštajnim jedinicama, a periferija za najjeftinije, to nije u svakom slučaju izričito tako. Primjera radi, postoje različita elitna naselja izvan centralnog dijela grada, koja ipak nude visoke cijene smještaja. Takvi su naselje Belvil, A blok stan na dan  i Airport City, gdje je cijena jednog noćenja oko 80 evra. 

Sa druge strane, čak i opštine koje su smještene u samom centru grada mogu da ponude nešto jeftinije cijene smještaja u odnosu na prosjek.  U centralnim dijelovima grada kao što su Dorćol, Savski vijenac i Stari Grad možete pronaći smještaj po cijeni već od 35 evra, ukoliko se aktivno posvetite potrazi. Ovakvi stanovi će vam takođe pružiti potpunu udobnost, kvalitet i urednost, ali i blizinu glavnim gradskim atrakcijama. 

Pronađite i rezervišite smještaj online 

Online rezervacije donijeće vam brojne pogodnosti kada je riječ o potrazi za smještajem u Beogradu. Online rezervacije omogućiće vam da potpuno jednostavno i na besplatan način odaberete i rezervišete stan na dan koji vam se najviše dopada. Ogromna ponuda i mogućnost rezervacije 24h samo su neki od benefita brojnih platformi, koje se danas sve više koriste.

Isto tako, prilikom online rezervacije smještaja u Beogradu, moći ćete da ostvarite često i popuste do 15%, a last minute opcije vam mogu ponuditi čak i veću uštedu. Ovo će turistima dosta značiti prilikom planiranja putovanja, budući da mnogi žele da uštede budžet za posjetu brojnim atrakcijama i manifestacijama u gradu. Takođe, online rezervaciju možete i potpuno besplatno otkazati, uz određeni vremenski rok. 

Putujte u Beograd van sezone

Iako je posljednjih godina Beograd gotovo konstantno preplavljen stranim i domaćim turistima, ipak postoje određeni periodi u godini kada možete uživati u manjoj gužvi u gradu. Svakako, manja gužva uslovljava i manju cijenu smještajnih jedinica, te je savjet da, ukoliko hoćete da uštedite, da izbjegavate udarne termine za posjetu Beogradu. 

Najviše turista se odlučuje da Beograd posjeti tokom zime i tokom ljeta, kako zbog godišnjih odmora, tako i zbog brojnih aktivnosti, zanimljivosti i manifestacija koje su tada turistima na raspolaganju. Tokom zime i novogodišnjih praznika, mnogi turisti se odlučuju da posjete baš Beograd zbog brojnih božićnih i novogodišnjih sadržaja, a cijena smještaja tada može da ide i do 100 evra po noćenju. Sa druge strane, ljetnja sezona je u Beogradu uvijek uspješna, a cijene su gotovo iste kao i tokom zime. 

Iako Beograd važi za najskuplje mjesto u čitavoj zemlji, itekako je moguće ovdje pronaći smještaj po pristupačnim cijenama. Stoga, potrebno je da detaljno istražite smještajnu ponudu grada i da na taj način odaberete smještajnu jedinicu koja će vam ponuditi odličan odnos cijene i kvaliteta. Takav odabir obezbjediće vam odličnu uštedu novca, te ćete moći u potpunosti da uživate u svim čarima koje Beograd nudi. 

IZVORwww.brckodanas.com; www.bookaweb.com;
Prethodni postRadarske kontrole za period 18.9.2023. godine do 24.9.2023. godine
Sledeći postNa Sajmu pčelarstva u Brčkom dodijeljeno šest pehara i 45 medalja za kvalitet meda