Vaš mejl nije siguran kao što mislite

84

Možda to niste znali do sada, ali većina velikih kompanija zna sve o vašim email aktivnostima. Oni znaju kada ste otvorili email, koji uređaj koristite, gdje se nalazite, na koji ste link kliknuli i to sve bez Vašeg znanja i dozvole.

Kompanije kao što su Yesware, Bananatag i Streak prate mejlove tako što dodaju piksel ili sliku u email, koji ih potom informišu da li ste i kada otvorili email.

Ako ste mislili da je ovo neobično, grdno se varate. Ova vrsta praćenja je postala uobičajen proces koji koristi sve veći broj kompanija. Međutim, postoji način koji vam može pomoći da stvar djelimično preuzmete u svje ruke.

Ugly Email je nova ekstenzija za Google Chrome pretraživač, koja vas upozorava na mejlove koje koriste sistem praćenja čak i prije nego što ih otvorite. Instaliranje ovog dodatka je veoma lako. Kada ga instalirate, videćete mali simbol (oko), pored svakog mejla koji sadrži sistem koji može da vas prati. Tvorac ovog dodatka takođe tvrdi da Ugly Email ne čuva i ne prenosi vaše podatke sa Vašeg mejla ili kompjutera.

Jedini nestodatak ovog dodatka je to što trenutno radi samo u Gmail-u, i dostupan je za Google Chrome pretraživač.

(brckodanas.com)

Prethodni postPrava drama u Brčkom završila pobjedom Gradačca | 27:28
Sledeći postPogledajte ko su najveći potrošači pornografije na Internetu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime