Karišik, Babić i Halilović potpisale nove dvogodišnje ugovore sa KK „Lavovi“

204

Iva Karišik iz Bijelog Polja (Crna Gora), Ines Babić iz Viteza i Mirela Halilović iz Brčkog i naredne dvije sezone nastupaće za premijerligaša Košarkaški klub „Lavovi“ iz Brčkog.

One su juče, u prostorijama kluba, potpisale nove dvogodišnje ugovore. Sve tri su u dosadašnjem dijelu tekuće sezone imale dvocifren poenterski učinak u prosjeku, a sigurno je da ih u naredne dvije sezone očekuje još uspjeha na košarkaškom terenu.

„Jedna sezona sa Košarkaškim klubom „Lavovi“ je iza mene i na obostrano zadovoljstvo nije bilo nikakve dileme da se ta saradnja i nastavi. Itekako vidim svoj lični napredak u posljednjih godinu dana, kako u košarkaškom, igračkom, smislu, tako i psihološkom. Ekipa je do sada ostvarila rezultate koji su na zavidnom nivou, a smatram da ćemo u budućnosti napraviti i ljestvicu više. Jako mi je drago što će igračice koje su bile nosioci ove igre ostati u rosteru i to je takođe bio još jedan razlog više da ostanem ovdje i naredne dvije godine. Drago mi je što ekipa i klub imaju velike ambicije za budućnost, što takođe može pozitivno doprinijeti mojoj košarkaškoj karijeri“, kaže Ines Babić, bek u timu Lavica.

„Zadovoljna sam što će ekipa ostati u istom sastavu kao i ove sezone koju uskoro završavamo. Zadovoljna sam, naravno, i stručnim štabom i nije bilo uopšte nikakve dileme kada su mi ponudili ostanak u ekipi, da ponudu i prihvatim i ostanem ovdje i naredne dvije godine. Mnogo sam napredovala u posljednjih godinu dana, kako igrački, tako i psihološki, jer klub ulaže u naš razvoj i kao igrača, ali i kao ličnosti, te se zaista radujem novim izazovima“, kaže Mirela Halilović, koja igra na poziciji krilni centar i centar.

„Želim da se zahvalim treneru Aleksandru Bližnjakoviću i predsjedniku kluba Bošku Vukadinoviću što su mi ukazali povjerenje i za naredne dvije godine. Ja sam došla na polusezoni, a i ranije sam igrala u ovom klubu, tako da je ovo praktično moja kuća. Imali smo cilj da uđemo u Premijer ligu, pa da zadržimo status premijerligaša, sve smo to ostvarili, a sada nas čekaju novi izazovi i sigurna sam da ćemo biti spremne za to“, kaže plejmejker Iva Karišik.

Produžetkom saradnje do kraja takmičarske sezone 2023-2024. sa tri košarkašice koje su u tekućoj sezoni sa velikim uspjehom nastupale u dresu Lavova, napravljen je ogroman korak u formiranju ekipe za narednu sezonu.

“Stručni štab je prezadovoljan učinkom Mirele, Ive i Ines u aktuelnoj sezoni i nije nam preostalo ništa drugo nego da im ponudimo nastavak saradnje, što su one, na moje lično zadovoljstvo, i učinile. Aktuelna sezona je izuzetno uspješna za nas, ostvarili smo zacrtane ciljeve sa početka sezone kada je riječ o seniorskoj selekciji, a ostaje nam da to isto učinimo i sa mlađim kategorijama. Ines, Mirela i Iva su odlične košarkašice, a prije svega sjajne osobe i siguran sam da će i narednih sezona biti važne za igru našeg tima na više frontova”, izjavio je Boško Vukadinović, predsjednik Lavova.

Lavice danas igraju posljednju utakmicu ove premijerligaške sezone na gostujućem terenu u Tuzli protiv ekipe „Jedinstvo Dženex“.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU maju 10. izložba pasa mješanaca – prijave od danas
Sledeći postLavice u trci za šampiona BiH