“Kažeš Jarac” pobjednik IV Gradskog KVIZ takmičenja

156

Na IV Gradskom KVIZ takmičenju, održanom u nedjelju u dvorani JU Gimnazija u Brčkom, učestvovalo je više od stotinu takmičara, a titulu pobjednika ove je godine osvojila ekipa pod nazivom “Kažeš Jarac” iz Beograda. Drugo mjesto pripalo je ekipi “Marsijanci” iz Bijeljine, a treći su bili “Bolji suživot”, ekipa iz Ugljevika.


“Grad Brčko je među rijetkima u regionu sa ovakvim tipom takmičenja. Gradsko kviz takmičenje je već prešlo u tradiciju, a sve više ekipa nam dolazi iz susjednih gradova i država. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki broj ljudi sa zavidnim znanjem i nastojaćemo da opravdamo i buduća očekivanja takmičara. Čestitam svim učesnicima kviza”, rekao je Aleksandar Pantelić, organizator takmičenja.

Za praćenje toka takmičenja i pregled odgovora bili su zaduženi članovi stručnog žirija u sastavu: Bojan Bošković, Dimitrije Ivanović i Safet Imamović. Nagradni fond, kao i ranijih godina iznosio je 700 KM.

Kviz je organizovan kao dio manifestacija posvećenih obilježavanju Dana Distrikta, te je održan pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postObilježavanje Svjetskog dana voda pod sloganom “Podzemne vode – otkrivanje skrivenog”
Sledeći postMedicinski radnici apeluju na hitno rješavanje zaštite medicinskih radnika kroz odredbe krivičnog zakonodavstva