Kišoviti jun se nastavlja – vodostaji rijeka bi opet mogli rasti

25

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da se nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, nastavlja i tokom narednih dana.

“Do petka se očekuju umjerene padavine na zapadu i jugozapadu zemlje. Na jugu i jugoistoku zemlje intenzivnije padavine izgledne su samo u srijedu i četvrtak. U centralnim, sjevernim i istočnim predjelima Bosne nestabilan period nastavlja se do 19. juna, sa velikom vjerovatnoćom za lokalne nepogode praćene obilnim padavinama jačeg intenziteta u srijedu i četvrtak”, kažu meteorolozi FHMZ-a.

Stabilniji period na zapadu, jugozapadu i jugu Bosne i Hercegovine očekuje se od petka 16. juna, a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od utorka 20. juna.

Narednih 10 dana vrijednost temperature vazduha prognozira se oko ili nešto ispod referentnih vrijednosti za ovaj period godine.

“Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, očekivana temperatura vazduha biće u rasponu od 7 do 12°C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16°C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19°C. Maksimalna dnevna temperatura vazduha u Bosni od 20 do 24, na jugu zemlje do 27°C”, prognoziraju meteorolozi.

Od 22. juna izgledan je blagi porast vrijednosti temperature vazduha. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretaće se od 16 do 20, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33°C.

IZVORwww.brckodanas.com; www.fhmzbih.gov.ba;
Prethodni post„Beba više“ ponovo pokreće školu za trudnice u Brčkom
Sledeći postAnja Stević odbranila šampionsku titulu – zlato u bacanju koplja