Klub ljubitelja prirode organizovao novu akciju ozelenjavanja grada

81

Povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma, organizacija “Let’s Do It Bosna i Hercegovina”, u saradnji sa “Coca Cola Fondacijom”, širom BiH organizuje akcije sadnje i pošumljavanja.

U ovim akcijama, koje se realizuju tokom marta i aprila, biće posađeno 5.000 malih sadnica na planinama i izletištima i više od 300 sadnica odraslih stabala koji će uljepšati parkove, školska dvorišta i šetališta. U zavisnosti od predjela u kojima se sadi, biće korištene različite vrste drveća poput smrče, bijelog bora, javora, lipe i brojnih voćki.

“Let’s Do It” akciju u Brčkom proveo je “Klub ljubitelja prirode” Brčko, čiji članovi i volonteri su ovaj put posadili 35 novih odraslih sadnica kestena, medvjeđe lijeske, brijesta, oraha. Sadnice su obezbijeđene kroz “Let’s do it program” koji za nivo BiH provodi UG “Ruke”.

“U proteklih nekoliko godina oplemenili smo Brčko, što sadnjom što podjelom sadnica građanima. Riječ je o više stotina sadnica, a ove Let’s do it akcije su nešto specijalno, jer predstavljaju prave male radne akcije, nakon kojih se primijete rezultati. Ova stabla će, u godinama ispred nas, praviti hlad mnogima, posebno u šumskom parku u naselju Ilićka koje je prava mala oaza za djecu i njihove bake, deke i roditelje. Ovim putem bismo apelovali na sve da vode računa o životnoj sredini i prirodi uopšte, jer će nam ona višestruko vratiti”, izjavio je Damjan Dundžić, predsjednik KLuba ljubitelja prirode Brčko.

Ovo nije ni prva, a ni posljednja akcija ozelenjavanja ovog kluba, koji priprema samostalno ili u saradnji sa drugim organizacijama, kojima će oplemeniti javni prostor u Brčko distriktu BiH.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postUG “Demos” – ugovori o radu su poraz pravne države
Sledeći postSlađana Stamenković i Srđan Samardžić pobjednici prvog brčanskog polumaratona