Koliko zapravo traje prosečan seks

174

Grupa Naučnika iz Holandije, Velike Britanije, Turske, SAD-a i Španije u zajedničkom istraživanju proučavala je koliko kod 500 parova traje prosečni seks. Pritom se pod ‘seksom’ mislilo isključivo na koitus, dakle od početka penetracije u vaginu do ejakulacije.

Ispalo je da prosečni seks traje pet minuta i 24 sekunde, ali sve zajedno nije bilo ni izbliza tako jednostavno. Prvo zato što je istraživanje trajalo pola godine. Drugo, zato što je trebalo smisliti način kako da parovi mere trajanje seksualnog odnosa. Korišćena je štoperica, ali verovatno ne postoji osoba kojoj je u takvim okolnostima pritiskanje štoperice prioritet.

Dobijen je ogroman raspon rezultata – od 33 sekunde u najkraćem slučaju do 44 minuta u najdužem, sve zajedno bez predigre.

Međutim, ubrzo su suledile i kritike – zamerke su se odnosile na to što su u istraživanju učestvovali samo heteroseksualni parovi i što seksualni odnos definitivno ne čini samo penetracija penisa u vaginu.

Ali, naučnici nisu znali kako bi klasifikovali rezultate na osnovu uzimanja ovog optonjeg u obzir. Uostalom, ideja koja ih je odvela do istraživanja bila je vezana za stupanj ponovnog skladištenja serotonina, hormona dobrog raspoloženja s još nekim funkcijama kod ljudi s preranom ejakulacijom.

Ipak, dobijeni su i neki korisni podaci. Ispostavilo se da seks traje kraće kod starijih osoba nego kod mlađih parova. Pokazalo se i to da korišćenje kondoma uopšte ne utiče na dužinu seksualnog odnosa. Konačno, s izuzetkom Turske gde je prosečni seksualni odnos trajao tri minuta i 42 sekunde, kod nacionalnih proseka ispitanika u svim ostalim zemljama nisu primećena odstupanja od globalnog proseka.

(B92)

Prethodni postGamer dobio protetičku ruku kakvu ima glavni lik u Metal Gear Solidu V
Sledeći postZašto psi zakopavaju stvari?

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime