Medijski portal Brčko Danas osnovan je u oktobru 2014. godine. Od jula 2022. godine djeluje pod okriljem Udruženja mladih „Sportrek“ Brčko distrikt BiH.

Ciljevi Udruženja i Portala – podsticanje sugrađana na društvenu odgovornost, bavljene sportom, njegovanje kulture i međusobno uvažavanje svih stanovnika Brčko distrikta BiH, ali i šire, zatim zaštita i promovisanje ljudskih prava, društvene brige o djeci i mladima, promocija i podsticanje nauke, obrazovanja, volonterstva i održivog razvoja, suzbijanje diskriminacije i zaštita lica sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, kao i promocija očuvanja životne sredine i ekološke kulture i promocija kulture življenja i stanovanja u zajednici, se podudaraju, te je saradnja bila prirodan slijed događaja.

Portal Brčko Danas pruža aktuelne informacije o dešavanjima u Brčkom, okolini i regionu, brojne zanimljivosti, sportske aktuelnosti, informacije o kulturnim dešavanjima, poslovne vijesti, informacije iz svijeta tehnologije i dr. Riječ je o vlastitim ili prenesenim sadržajima, sadržajima partnera ili onim kreiranim od strane posjetilaca, te linkovima na spoljne stranice.

Pažljivo biramo i analiziramo svaki objavljeni članak sa ciljem da podstaknemo društvenu odgovornost i obrazovanje, te da promovišemo kreativnost i međusobno poštovanje, izbjegavajući politikanstvo i nacionalizam. Svoje čitaoce podstičemo na razmišljanje, te ih činimo bogatijim za nova korisna saznanja i informacije.

Ukoliko ste zainteresovani, Vašu kompaniju, brend, proizvode i usluge možete da reklamirate na našem portalu u vidu banner-a, pop-up prozora, sponzorisanih tekstova ili na drugi način. Za više informacija o oglašavanju, molim vas da popunite kontakt formu.

Udruženje mladih „Sportrek“ Brčko distrikt BiH
Medijski portal „Brčko Danas“
Jevrejska 13
76 100 Brčko
Brčko distrikt BiH
JIB 4600331880002

Banka: Nova banka AD Banja Luka
Broj računa: 555 00308563043 28

info@brckodanas.com+ 387 65 597 687
Portal uređuje: Jelena Lugonja
Podrška i održavanje: Mladen Panić

Kontakt forma