LG Televizor koji je tanji od 1 mm?

87

Prije nego se uzbudite, odmah dodajemo da je zasada riječ samo o konceptu. Otkrivanje novog LG-eva zaslona samo je dio tvrtkinih planova za budućnost koja će se bazirati na OLED tehnologiji.

LG Display, podružnica LG-a koja se bavi razvojem OLED panela predstavila je nevjerojatno tanak televizor kako bi dokazala da je i to moguće. Na konferenciji za novinare u svojoj domovini u Koreji, u utorak je LG Display pokazao “wallpaper” kao dokaz koncepta.

Proof of concept (POC) je realizacija određene metode ili ideje kako bi se demonstrirala njena isplativost ili demonstracija čija je svrha provjeriti neki koncept ili teoriju, tj. njezin potencijal iskorištavanja. Ovaj 55-inčni OLED (organic light-emitting) zaslon teži 1,9 kilograma, a debeo je manje od jednog milimetra. Zahvaljujući magnetskoj pozadini, ovaj televizor može se zalijepiti za zid, a za njegovo uklanjanje dovoljno je da odlijepite zaslon s podloge.

Otkrivanje je dio šire najave kompanije LG Display da predstavi svoje planove za budućnost. Kompanija je priopštila svoju strategiju zaslona koja će se sada najviše fokusirati na OLED tehnologiju.

HD tehnologija prebacila se u višu brzinu prije nekoliko godina s tehnologijama kao što su LCD (Liquid Crystal Display) i plazme, ali od tada sve više kreće prema LED tehnologiji. Mnogi vjeruju da je upravo OLED sledeća velika stvar.

OLED zasloni rade na način da se električna energija propušta kroz sloj organskog spoja koji tom prilikom emituje svjetlost. Ovaj proces ne zahtijeva pozadinsko osvjetljenje, pa su OLED zasloni tanji, štedljiviji i mogu se savijati, ali su i skuplji od postojećih LCD ili plazma zaslona.

OLED je zbog toga poželjan izbor ne samo za televizore, već i za širok raspon nosivih uređaja i drugih mobilnih proizvoda. LG Display vjeruje da bi OLED tehnologija zaslona mogla de facto biti ugrađena u sve proizvode u budućnosti.

LG Display je najavio da očekuje da će prodati 600.000 OLED TV zaslona ove godine i 1,5 miliona sljedeće.

(Tehnoklik.hr)

Prethodni postEl Salvador – najsmrtonosnija država na svijetu
Sledeći postBrkić prvi nosilac u Brčkom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime