Lude stvari koje su glumci radili zbog uloga

96

Vidimo filmske zvezde kako se ležerno kreću po crvenom tepihu, žive u luksuznim stanovima, putuju po svetu i žive od toga što izgovaraju rečenice koje je neko drugi napisao.

Naravno da pomisliš: „Čoveče, ovo je tako super i jednostavno“. Pa, ne baš! Talentovani i predani glumci konstantno čine ogromne žrtve i uvek imaju tendenciju da pređu vlastite granice, samo kako bi savršeno prikazati lik i savršeno ispričali svoju priču.

U ovom članku možete videti neke od najčudnijih i najluđih stvari koje su glumci učinili kako bi ušli u karakter, pa sledeći put kad ulovim sebe u ljubomori prema poznatim osobama zbog vođenja „neverovatnog načina životaa“ promislićemo još jednom pre donošenja „konačne“ presude.

Robert de Niro je poznat zbog odlaska u krajnosti kada je u pitanju priprema za film ulogu. Da bi se pripremio za izazov, kada je glumio Travisa u filmu Taksista, De Niro je dobio taksi vozačku dozvolu i vozio putnike po Njujorku. On je to radio nekoliko nedelja po 12 sati dnevno.
brckodanas-com-taxi-driver

Forest Whitaker je igrao diktatora iz Ugande u filmu The Last King of Scotland. Da bi se pripremio za ulogu Idija Amina, ugojio se preko 20 kilograma. Ali, to nije jedino što je učinio. Naučio je i svahili, da bi mogao što bolje da se sporazumeva sa ugandskim glumcima i statistima koji su radili na filmu.
brckodanas-com-dictator

Heath Ledger, kako bi se pripremio za interpretaciju uznemirujućeg portreta Jokera, zaključao se sam daleko od ljudi, u hotelskoj sobi šest nedelja pre početka snimanja. Nažalost, Ledger je umro od predoziranja drogom pre prikazivanja filma. Tu su i glasine da ga je uloga mračnog lika potpuno psihički uništila.
brckodanas-com-joker

Do sada smo navikli da Charlie Sheen uvek izgleda kao da nije danima spavao. Međutim, pre nego što je postao milioner koji je ili pijan ili drogiran, Sheen je bio ambiciozan, nepoznati glumac koji je imao samo jednu scenu u hitu ’80. godina, Ferris Bueller’s Day Off i bio je budan tačno 48 sati kako bi spremio svoju malu ulogu.
brckodanas-com-ferris-bullers-day-off

Hale Berry je sada hvaljena glumica i sinonim za lepotu. Međutim, na početku karijere, Hale Berry se nije kupala jedan mesec kako bi se pripremilia za ulogu beskućnice i ovisnice o kreku u filmu Jungle Fever.
brckodanas-com-hali-beri

Primer timskog rada i predanosti poslu kojim se bave pokazali su svi glumci u ekipi Formanovog filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Kako bi se pripremili za ulogu, većina glumaca koji su tumačili sporedne uloge sami su se prijavili u pravu psihijatrijsku bolnicu. Njihovo iskustvo iz ustanove je bilo toliko jako, da im je pomoglo da savršeno prikažu hrpu poremećaja.
brckodanas-com-let-iznad-kukavicijeg-gnijezda

(citymagazine.rs)

Prethodni post20. Vidovdanska trka: Kenijac i Etiopljanka najbrži
Sledeći postBrčaci šampioni – Zlato, srebro i dvije bronze sa svjetskog prvenstva u Kyokushin karateu u Mađarskoj

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime