“Magija boja, riječi i zvuka” u prigodi šesnaestogodišnjice Distrikta

78

U sklopu festivala „Dječija mašta može svašta“, koji se svake godine organizira u Brčkom, u programu obilježavanja 16. obljetnice Brčko distrikta BiH, održana je manifestacija pod nazivom „Magija boja, riječi i zvuka“ na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim literarnim i likovnim stvarateljima brčanskih osnovnih škola.

Voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko Distrikta Mara Matkić otvorila je ovu manifestaciju i najboljim likovnim stvarateljima uručila priznanja te istaknula da je ovaj događaj iznimno važan radi razvijanja umjetničkih sposobnosti, vještina i talenta učenika osnovnih škola.
Jovica Adamov, umjetnički ravnatelj festivala je kazao da je i ove godine središnji događaj večerašnji nastup dječijih izvođača glazbe i plesa u dvorani Gimnazije gdje se okuplja oko 170 učesnika.

Adamov je naznačio da na ovogodišnjem festivalu ima 14 dueta i četvoro solista, a u natjecateljskom dijelu će se pojaviti ukupno 38 učesnika, što svjedoči da Brčko ima vrlo talentiranu djecu i da neki od njih nakon ovog festivala nastavljaju da se bave glazbom. Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH u sklopu Programa obilježavanja 16. obljetnice od utemeljenja Brčko distrikta BiH.

Prethodni postU Brčkom realizovano Prvenstvo BiH i RS u krosu
Sledeći postUpriličen muzički program grada Cres povodom 16. godišnjice Distrikta

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime