„Mambo Brčko“ nastavio dominaciju na sportsko – plesnom podijumu BiH – državni prvaci u više kategorija

201

Prethodnog vikenda u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kombinaciji 10 plesova, kao i međunarodni turnir u sportskim latinoameričkim i standardnim plesovima. Organizator ovog vrhunskog događaja bio je Sportsko-plesni klub „Bolero“ iz Sarajeva.

Svoju dominaciju nastavio je Sportsko plesni klub „Mambo“ iz Brčkog, koji je osvojio titule državnih prvaka Bosne i Hercegovine u tri najstarije kategorije, obezbjedivši time vizu za svjetska i evropska prvenstva, na kojima će, kao članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine, takmičari brčanskog Mamba predstavljati ovaj grad i državu na međunarodnoj sceni.

 

Državni prvaci Bosne i Hercegovine postali su Jan Hanić i Lucija Eljuga u kategoriji Youth i Under 21, dok je u kategoriji seniora državni prvak postao sportsko – plesni par Lovro Peraković i Adrianna Glowacka. Da podsjetimo, Lovro i Andriana su početkom maja u Tirani u Albaniji postigli najveći uspjeh u istoriji bosansko – hercegovačkog sportskog plesa kada su na Evropskom prvenstvu u ST show disciplini uspjeli da se plasiraju u finale i na kraju osvoje visoko četvrto mjesto.

Da sportsko plesni klub „Mambo“ Brčko ozbiljno radi, govori i podatak da su njihove mlađe plesne uzdanice ostvarile vrhunski rezultat u Sarajevu u sklopu međunarodnog turnira Bolero Dance Open 2023, i to : Davud Numanović i Taira Numanović prvo mjesto, Zara Mujanović prvo mjesto, Marija Rašeta prvo mjesto, Nikolina Blagić prvo mjesto, Maida Tursunović prvo mjesto, Asija Atić prvo mjesto, Milica Janković drugo mjesto, Sumeja Lović drugo mjesto, Ajlin Memišević treće mjesto, Staša Pavlović treće mjesto, Manuela Marić treće mjesto.

Formacije su takođe briljirale i postigle sljedeće uspjehe: formacija „Mambo Queens“ drugo mjesto, formacija „Mambo Stars“ prvo mjesto, formacija „Mambo Team“ prvo mjesto i formacija „Mamboline“ treće mjesto.

Osim navedenog, u okviru međunarodnog turnira, sportsko – plesni par Lovro Peraković i Adrianna Glowacka osvojili su prvo mjesto u kategoriji Bolero Open ST Adult.

Ovim Državnim prvenstvom kompletirana su sva Državna prvenstva Bosne i Hercegovine u sportskom plesu za 2023. godinu (latino-američki plesovi, standardni plesovi i kombinacija 10 plesova), a Sportsko – plesni klub „Mambo“ Brčko je najuspješniji sportsko – plesni klub u Bosni i Hercegovini, sa ukupno 10 titula državnih prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji sportsko – plesnih klubova.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postAnja Stević odbranila šampionsku titulu – zlato u bacanju koplja
Sledeći postBolji posao – sedmična ponuda poslova