Mladi prijavite se na radionice o omladinskom preduzetništvu

49

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH, u partnerstvu sa Ekonomskim fakultetom Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, provodi projekat pod nazivom „Škola omladinskog preduzetništva“, koji se realizuje u okviru projekta „Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS) kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Porticus fondacije.

U okviru projekta “Škola omladinskog preduzetništva” biće organizovana predavanja – radionice za sve mlade koji žele da uče o preduzetništvu.

„Predavanja će da vodi Nermin Zejnilović, mladi preduzetnik koji ima nekonvencionalan pogled na biznis, tehnologije i budućnost poslovanja. Kroz Nerminova predavanja o temama unapređenja poslovanja, digitalizacije i marketinga, te edukacije o preduzetništvu, do sada je prošlo više od 4. 000 mladih ljudi.  Teme kojima se bavi pomažu u osnaživanju i unapređenju kompetencija na tržištu rada. Upravo će o tome govoriti i u Brčkom, te otkriti tajne uspješnog prilagođavanja mladih preduzetnika na savremene načine poslovanja i podstaći ih na učenje i konstantno usavršavanje znanja i vještina“, kažu u Vijeću/Savjetu mladih.

“Kroz edukacije o istraživanju i konstantnom usavršavanju mnogo više možemo da naučimo mlade, nego ukoliko im damo gotove informacije i privremena rješenja koja će se za nekoliko mjeseci promijeniti”, ističe Nermin.

Ovo je sjajna prilika za mlade u Brčkom da čuju inovativna, zanimljiva i profesionalna predavanja, a s obzirom da je broj učesnika ograničen, zainteresovani se mogu već sada prijaviti putem e-maila: vijecemladihbd@gmail.com.

Prva radionica biće održana za sedam dana, odnosno 25. oktobra.

VIAwww.brckodanas.com; www.vsmbd.org;
Prethodni postPolicija sa partnerskim institucijama obilježila Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima
Sledeći postPoziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“