Mladić opljačkao benzisku pumpu

63

Dana 10.05.2016. oko 01,15 sati, Policiji Brčko distrikta BiH je od strane dežurnog policijskog službenika Policijske stanice Pelagićevo, prijavljeno da je nad radnikom benzinske pumpe u mjestu Marković Polje, izvršeno krivično djelo “razbojništvo”.

Odmah su o događaju upoznati svi policijski službenici na terenu a policijski službenici Jedinice kriminalističke policije izašli su na lice mjesta, te preduzeli opsežne operativno-taktičke mjere i radnje na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

Izvršenim uviđajnim radnjama, na mjestu događaja, konstatovano je da je, neposredno prije prijavljivanja, u prostorije benzinske pumpe ušlo nepoznato muško lice maskirano tzv. kapom fantomkom, te uz prijetnju vatrenim oružjem (pištoljem) od radnika pumpe, otuđio veću količinu novca, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

O ovom događaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Nakon obrade lica mjesta i prikupljenih operativnih informacija policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u veoma kratkom roku rasvijetlili ovo teško krivično djelo, te identifikovali lice koja se dovodi u direktnu vezu sa njegovim izvršenjem.

Radi se o licu sa inicijalima S.Z. rođen 1995. godine sa područja Donji Žabar.

U sklopu preduzimanja istražnih radnji, policijski službenici su na osnovu naredbe osnovnog Suda Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Pelagićevo, izvršili pretres kuće ovog lica u mjestu Donji Žabar, prilikom čega su pronašli predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.
Lice S.Z. je tokom jučeračnjeg dana lišeno slobode i privedeno u Policiju Brčko distrikta BiH, te je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Tokom današnjeg dana imenovani će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „razbojništvo“ iz člana 283. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH u cilju daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Prethodni postEmir Krako demantovao izjave Admira Nukovića
Sledeći postArbitražni tribunal za Brčko ostao bez glavnog arbitra

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime