MOK “Jedinstvo” ambiciozno ulazi u slijedeću sezonu

81

Izvještajnim zasijedanjem Skupštine MOK “Jedinstvo” zvanično su okončani poslovi vezani za finansijski izvještaj i izvještaj o radu Kluba u 2014. godini, te usvojen plan aktivnosti za sezonu 2015/16.

MOK “Jedinstvo” završio je, s obzirom na uslove i stanje sa igračkim kadrom na početku, jednu uspješnu sezonu, o čemu govore postignuti rezultati. Prosječno najmlađa ekipa Premijer lige BiH ostvarila je plasman u polufinale play-offa tog takmičenja, kao i polufinale Kupa BiH. Osvojena je i juniorska titula šampiona BiH.

“Mladi igrači dobivaju šansu. Za godinu dana smo vidjeli njihov veliki napredak. Već slijedeće godine nekoliko njih će činiti okosnicu ekipe”, kazao je Ljubiša Ristić, trener MOK “Jedinstvo”.

Pozitivna atmosfera u Klubu i odličan rad sa mlađim igračima potakli su mlade igrače iz drugih klubova da razmisle o pridruživanju „Jedinstvu“.

“Već imamo najava o dolasku nekoliko pojačanja. Sa mlađim igračima, uz nekoliko iskusnijih domaćih igrača, očekujemo uključenje u borbu za prvaka“, kazao je Ristić.

Iako „Jedinstvo“ ima podršku od strane Vlade Brčko distrikta, finansijska situacija u Klubu nije zadovoljavajuća. Po riječima predsjednika Nadzornog odbora, potrebno je 200.000 KM godišnje za normalno funkcionisanje.

“To mi u svojim planovima svake godine napravimo, a onda se zadovoljimo onim što dobijemo pa se snalazimo na razne načine. Smatramo da kao Klub, uz još nekoliko klubova u drugim sportovima koji su ponos i brend ovoga grada, trebamo biti izdvojeni u finansiranju i pomoći od strane Vlade“, kazao je Branko Damjanac, predsjednik Nadzornog odbora MOK “Jedinstvo”.

„Jedinstvo“ slijedeće godine slavi 70. godišnjicu od svog osnivanja. U narednom periodu cilj Uprave ide u smjeru stvaranja boljih uslova za podizanje kvalitete, što bi omogućilo konkurentnije učešće na međunarodnoj sceni.

(BDCTV)

Prethodni postOmiljena svingerska plaža na Jadranu
Sledeći postU Belgiji napravljena staza za ovisnike o mobilnim telefonima

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime