Muzej koji može stati na Vaš stolić

69

Muzeji su učinili veliku uslugu čovječanstvu, donoseći umjetnosti i predmete ljudima koji inače ne bi imali pristup takvim rijetkim stvarima. “Mini Muzej” obavlja istu funkciju ali na mnogo manji način. Nakon što ga kupite, dobijate vlastiti blok smole sa velikim brojem sitnih uzoraka. Popis stvarčica koje se nalaze unutra je prilično impresivan, uključujući između ostalog kost stegosaurusa, meso mamuta, i djelić Berlinskog zida.

Umjesto hoda kroz široke dvorane muzeja, vlasnici mini muzeja samo mogu sjediti za svojim stolom i diviti se svojoj maloj prenosivoj kolekciji.

Ovi artifakti dolaze iz tvornice Hans Fex-a, koji ih je sakupljao od kada je bio mlad. U dobi od 11, Fex je došao na ideju za muzej blokove, i od tada je sakupljao predmete s namjerom da ih razbije u sitne komade i podijeli sa svijetom.

Danas se njegov trud isplatio. Tokom njegove prve “Kick-starter” kampanje prošle godine, 5030 pristalica ga je podržalo, obezbjedivši mu nevjerovatnih 1.266,811 dolara. Fex je ručno izradio svaku kupljeni mini muzej, postavljajući u njega jedan djelić istorije.

Mini muzej dolazi u tri veličine sa različitim brojem uzoraka. Ako ste ikada poželjeli da imate kožu dinosaura ili djelić Japanskog zvjezdanog pijeska, sada je Vaša šansa.

(brckodanas.com)

Prethodni postDva treća mjesta na prvenstvu BiH za atletski klub “KROS”
Sledeći postFacebook testira nekoliko novih opcija za prikaz videa

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime