Muzička škola Brčko u četvrtak organizuje Godišnji koncert

80

Osnovna muzička škola Brčko u junu ove godine obilježava svoj 73. rođendan. Tim povodom biće organizovan koncert na kojem će nastupiti svi učenici škole.

„Publika će imati priliku da čuje hor, orkestar harmonika, kamerne ansamble violina i flauta, dua i tria različitih instrumentalnih sastava, kao i soliste koji su nastupili na brojnim međunarodnom takmičenjima i donijeli u grad brojne nagrade“, kaže Jasmin Hasić, direktor škole.

Takođe ističe da je Muzička škola iz Brčkog i ove godine učestvovala na nekoliko međunarodnih takmičenja i festivala, na kojima su učenici sa svojim profesorima osvojili ukupno 25 nagrada, od kojih najviše prvih nagrada.

„Prilika je ovo da se brčanskoj publici, koja nema često priliku da sluša klasičnu muziku u svom gradu, predstave naši najbolji đaci, koje pripremaju izvrsni profesori koji rade sa njima“, naglašava direktor Hasić.

Koncert će biti održan u sali Doma kulutre Brčko u četvrtak, 1. juna 2023. godine sa početkom u 18:00 časova, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Osnovne muzička škola Brčko osnovana je u junu 1950. godine i od tada radi bez prekida. Trenutno je pohađaju 203 đaka, raspoređena na šest odsjeka – klavir, harmonika, gitara, flauta, violina, solo pjevanje i pripremni razred.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postMati Fevronija – stub izvornog hrišćanstva
Sledeći postPrivremena obustava saobraćaja na putu Miladije-Dubravice Donje -H. Brdo