Na graničnim prelazima lišeno slobode osam osoba

62

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 5. juna 2023. godine, lišili su slobode A.H. (1988.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brod su prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Brod lišili slobode T.V. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 4. juna 2023., na letu iz Istanbula, lišili su slobode T.K. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Interpol Bern za njim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama. Državljanin Republike Turske je predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Prethodno, 3. juna 2023., pripadnici ove jedinice su na letu iz Frankfurta lišili slobode J.S. (1969.) jer je Policijska stanica Teslić raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanin je predat službenicima Policijske stanice Teslić. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su 3. juna 2023., na letu iz Istanbula, lišili slobode M.K. (1973.). Provjerama je utvrđeno da ovog državljanina R. Turske potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela Laka tjelesna povreda. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 4. juna 2023., lišili su slobode H.H. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz naše zemlje na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 1. juna 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.V. (1966.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanka je kontrolisana na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predata službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 3. juna 2023., prilikom ulaska u BiH na prelazu Kamensko, lišili su slobode G.P. (1986.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela Pustošenje šuma. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

IZVORwww.brckodanas.com; www.granpol.gov.ba;
Prethodni postNa Svjetski dan zaštite životne sredine poruka – planeta se guši plastikom!
Sledeći postNakon pokušaja ubistva supruge, O.H. upućen na izdržavanje kazne