Na Graničnom prelazu Orašje zaplijenjena veća količina mobilnih telefona

49

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, u srijedu 30. novembra 2022. godine spriječili su krijumčarenje veće količine mobilnih telefona na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje.

„Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera. Vozilom je upravljao Ž.LJ. (1979.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Mobilni telefoni su bili sakriveni u prostoru predviđenom za rezervnu gumu“, navodi se u saopštenju za javnost iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje“, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osobe i vozila.

“Krijumčareni uređaji su privremeno oduzeti, a protiv Ž.LJ. biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH. Tržišna vrijednost krijumčarenih telefona procjenjuje se na više od 20.000 KM”, zaključuje se u saopštenju.

IZVORwww.brckodanas.com; www.granpol.gov.ba
Prethodni postSastojci u kozmetici koji smanjuju bore
Sledeći postSa radom počinje Mješoviti hor „Art Serbica“