Na Međunarodni dan porodice – u Brčkom porodična šetnja

87

Generalna Skupština Ujedinjenih Nacija proglasila je 1993. godine 15. maj Međunarodnim danom porodice rezolucijom 47/237. Sve članice UN-a, na ovaj način, jasno su iskazale stav da je porodica osnovna jedinica društva. Dan porodice prvenstveno je posvećen podizanju svijesti društva o važnosti i značaju porodice kao cjeline i kao osnove za razvoj i napredovanje jednog društva.

Iako se u poslednjih 30 godina tradicionalna porodična jedinica donekle promijenila i razvila, njena važnost ostala je ista.

Zdrava porodica je utočište i sklonište, u kojoj članovi imaju osjećaj za uzajmu podršku i solidarnost, ispoljavajući bliskost i povjerenje kroz bezuslovnu ljubav i podršku. Zajednička iskustva vezuju članove porodice kroz osjećaj pripadnosti, omogućavajući svakom njenom članu da gradi poštovanje i samopoštovanje, kao i samopouzdanje, jer znate da neko stoji iza vas – vaša porodica.

Prva porodična šetnja u Brčkom

Povodom Međunarodnog dana porodice, u saradnji sa obdaništima sa područja Brčkog, Konzervativni klub 15. maja organizuje šetnju ponosa od gradske Vijećnice do Stadiona malih sportova “Blatuša”. Cilj im je, kako kažu, poslati lijepu sliku iz našeg grada i istaći nemjerljivu važnost porodice.

“Osim mališana iz obdaništa, na šetnju su pozvani svi, roditelji i djeca svih uzrasta, kao i svi oni kojima je stalo do oporavka i očuvanja porodice i porodičnih vrijednosti”, kažu u Konzervativnom klubu.

Skup djece i roditelja zakazan je u parku ispred gradske Vjećnice od 16:00 časova.

“Animatori će u parku zabavljati dječicu dok traje okupljanje, a zatim u 16:40 porodična šetnja ponosa kreće prema sportskom igralištu Blatuša gdje će u 17:00 časova početi prigodan program, na kojem će nastupiti Dječji hor “Sveti Đorđe” iz Bijeljine i veliki čika Ljubivoje Ršumović”, poručuju organizatori.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSkupština Distrikta u prvom čitanju usvojila izmjene i dopune Zakona o dječijoj zaštiti
Sledeći postMati Fevronija Pećka iz Sandića – „Vi idite ja neću“