Nagrada za film “Neki novi brodvej” na festivalu u Sofiji

28

Film “Neki novi Brodvej” režisera Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i u saradnji sa Daun sindrom centrom iz Banjaluke, dobitnik je nagrade za najbolji dokumentarni film iz oblasti zdravlja na Drugom međunarodnom filmskom festivalu “Golden Femi film festival” koji je održan u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Akcenat ovogodišnjeg festivala bio je na razmjeni novih oblika prezentacije sadržaja kulture širom svijeta. Na festival je prijavljeno blizu 3.000 filmova iz brojnih zemalja.

“Neki novi Brodvej” prvi je dugometražni film iz regiona koji se bavi problemom rehabilitacije lica sa Daunovim sindromom starijih od 18 godina.

Do sada, film je osvojio 16 međunarodnih filmskih nagrada, a prikazan je na festivalima i specijalnim projekcijama širom svijeta.

Scenario i režiju za “Neki novi Brodvej” potpisuje Denis Bojić, a filmsku ekipu čine montažer Ognjen Bogdanović, direktor fotografije Slaviša Branković, snimatelj Dejan Račić, asistent snimatelja Milorad Rajlić, asistent režije David Jelić, snimatelji tona Duško Jovanović, Aleksandar Vlajić, Predrag Đorda, Srđan Radaković, Željko Kalamanda, rasvjeta Duško Lazić, tonska obrada Vladimir Vladetić, grafička obrada Ognjen Radumilo, producent Filip Mlađenović i promocija Margareta Zlatunić.

IZVORwww.brckodanas.com; www.rtrs.tv;
Prethodni postČišćenje i produbljenje korita Save koče područja pod minama
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 10.7. do 16.7.2023. godine