Najavljen ITF MENS BRČKO OPEN 2016

226

U Brčkom će i ove godine biti održan muški teniski turnir u organizaciji TK Prohema. O kvaliteti ovog turnira govori između ostalog i podatak da je ovo 13. turnir po redu i da je sve popularniji među teniserima širom svijeta.

Pripreme za turnir su u punom jeku. Ove godine organizatori imaju kvalifikacije sa promjenom, jer je žrijeb na 48 umjesto na 64.

“Po sadašnjim prijavama imamo pun kostur u kvalifikacijama. Glavni turnir se igra sa 32 igrača. Prvi nosilac turnira je Frank Dančević iz Kanade. Imamo Nermina Fatića iz BiH koji je 638 na rang listi. Iz našeg kluba Prohema ćemo imati šest ili sedam takmičara u kvalifikacijama ili u glavnom turniru”, kazao je Dalibor Šarenac, direktor turnira “Brčko open 2016”.

Kvalifikacije se igraju 14. i 15. maja, glavni turnir počinje 17. maja dok je finale predviđeno za 22. maj. U isto vrijeme igraju se turniri u 17 drugih država međutim turnir u Brčkom je i dalje jedan od najposjećenijih.

“Ima najviše igračama u alternativama i kostur nam je pun tako da smo zadovoljni sa tim”, kazao je Šarenac.

Na turnir u Brčkom prijavili su se igrači iz 17 zemalja svijeta za nagradni fond od 10.000 dolara.

“Imamo čak igrače iz SAD-a, Brazila, Njemačke, Slovačke, Češke, iz našeg okruženja… Zadovoljni smo sa brojem zemalja iz kojih dolaze na naš turnir”, kazao je Šarenac.

I ove godine turnir ne bi bilo moguće održati bez pokrovitelja koji su ga podržali, među njima svakako Vlada Brčko distrikta, Ministarstvo za sport, porodicu i omladinu RS-a, te brojne firme koje su kao pokrovitelji stale iza ovog respektabilnog teniskog turnira.

(BDCTV)

Prethodni postUručene diplome brčanskim ekonomistima
Sledeći postOdbojkaši na pijesku otvorili sezonu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime