Najbolje želje za predstojeću godinu – novogodišnji prijem

138

Novogodišnji prijem za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH sinoć su tradicionalno upriličili čelni ljudi Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, koji su u svojim obraćanjima prisutnima zaželjeli uspješnu 2019. godinu.

„Drago mi je da smo nastavili tradiciju okupljanja povodom novogodišnjih praznika i drago mi je što su među nama predstavnici iz javnog života, predstavnici udruženja građana i sl. Iskoristili smo priliku da se osvrnemo na ono što je bilo u 2018. godini, izrazili svoju nadu i uvjerenje da će 2019. godina biti godina prosperiteta u Brčko distriktu BiH. Uvjeren sam da ćemo u takvom raspoloženju ući u 2019. godinu i da ćemo na kraju 2019. godini biti u prilici da konstatujemo da je 2019. godina zaista bila uspješna“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić rekao je da se u 2018. godini moglo učiniti puno više, ali da ipak nije bilo većih političkih poremećaja, te da su institucije funkcionisale.

„Mislim da su neke ključne aktivnosti izostale i zbog toga imam razloga ili obavezu prigovoriti i sebi i drugima da smo mogli učiniti više. Bez obzira, mi smo pored toga uspjeli osigurati da ne dođe do političkih poremećaja i funkcionisanja institucija i sve zakonske obaveze prema svim kategorijama građana smo ispunili. Lično mislim da ima razloga biti i zadovoljan. Sve prepreke koje su prisutne moramo otklanjati nekim pozitivnim aktivnostima koje ćemo voditi u narednoj godini kao što su reforme koje će donijeti kvalitetnije uslove za život svim građanima Distrikta“, kazao je Kadrić.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić koji je iskoristio priliku i čestitao svima nastupajuće praznike, te poželio da ih provedu u miru i veselju sa svojim porodicama, a jedan od domaćina prijema bio je i zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postPromocija knjige Eleonore Emkić
Sledeći postTužilaštvo Distrikta ažurno pred kraj godine – nepravosnažna presuda, produženje pritvora i podizanje optužnice