Najprljavije stvari sa kojima se svakodnevno susrećemo

71

Svakodnevno dolazimo u kontakt s ovim stvarima, a nismo ni svjesne koliko bakterija sadrže:

Telefon

Na vašem telefonu ima deset puta više bakterija nego u prosječnom toaletu, pa je najbolje da koristite antimikrobni i antibakterijski gel i da ga čistite jednom dnevno.

Slušalice

Korišćenje veoma prljavih slušalica može da izazove infekciju ušiju. Koristite staru četkicu za zube kako biste uklonili nečistoću s vaših slušalica, a zatim ih obrišite peškirom, koji je potopljen sapunom i toplom vodom.

Tastatura

Prestanite da čitate i pogledajte tastaturu. Da li vidite neke mrvice, prašinu? Vaša tastatura i miš imaju čak pet puta više bakterija od wc šolje. Pokušajte ih očistiti antibakterijskim maramicama. Neke tipove standardnih tastatura možete da stavite na vrh u mašini za pranje sudova i da uključite samo režim ispiranja. A dok čekate da vam se opere tastatura, bilo bi dobro da prebrišete i sto.

Novac

Novac i računi iz prodavnice! Užasno! Očigledno je da ne možete da ih očistite, pa koristite karticu.

Cegeri za šoping

Radite super stvar za vaše okruženje time što nosite cegere, a ne plastične kese u prodavnici, ali da li ste možda nekada pomislili koliko fekalnih materija ima baš u tim cegerima? Operite ih prije sljedeće upotrebe.

Četkica za zube

Na vlažnoj četkici za zube se skuplja pregršt bakterija, a bakterije u vašem kupatilu ostaju u vazduhu nekoliko sati. Jednom nedeljno je operite i brzo dezinfikujte i pustite da ostane u tečnosti za ispiranje usta oko 30 sekundi.

Prostirka za jogu

Na podlogu za jogu stavljate ruke, noge, prašinu, znoj, prljavštinu. Grozno, zar ne? Dodajte dvije kapljice tea tree ulja, prirodnog antibakterijskog i antigljivičnog sastojka, u vodu u flašici sa sprejom i poprskajte je nakon svake upotrebe. A većina prostirki može da izdrži i napon u mašini za veš.

Volan i mijenjač u automobilu

Volimo da naš automobil blista spolja, a često zaboravljamo na njegovu unutrašnjost. Uzmite dezinfekciono sredstvo i počnite da čistite.

Prethodni postTwitter ukida ograničenje od 140 znakova u direktnim porukama
Sledeći postNekoliko mitova o zdravlju vaših zuba

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime