Naplata parkinga od 1. novembra

213

Naplata parkinga u Brčko distriktu započet će 1. novembra ove godine samo na onim mjestima koja su kategorirana kao javne površine, izjavio je za “Radio Brčko”, Miroslav Miškić, direktor Javnog preduzeća “Putevi”.

“Na samom početku bit će na raspolaganju između 800 i 900 parking mjesta, a po novom cjeniku koji smo već pripremili stanari će plaćati osam i pol maraka mjesečno odnosno samo sto maraka na godišnjem nivou. Stanari koji pripadaju drugoj zoni parkiranja morat će platiti 4, 5 marke mjesečno odnosno 50 maraka godišnje za parkiranje, a u trećoj zoni 2, 5 marke za mjesec odnosno 25 maraka za godinu parkiranja”, pojasnio je Miškić izražavajući nadu da će novi Prijedlog cjenika parkiranja ubrzo usvojiti Skupština Distrikta.

Po istom cjeniku, karta za sat parkiranja iznosi jednu marku za prvu zonu, 50 pfeniga u drugoj i 40 pfeniga u trećoj zoni odnosno dnevna karta u prvoj zoni košta četiri marke, u drugoj dvije, a u trećoj jednu i po marku, dok bi mjesečna paket karta trebala iznositi dvadeset maraka u prvoj zoni, u drugoj deset, a trećoj pet maraka.

Miškić ističe da će, desetak dana prije početka naplate parkinga, mobilni operateri pustiti u probni rad SMS aplikaciju pomoću koje će se moći mobilnim telefonom kupiti odnosno dokupiti parking karta. Oni koji ne budu bili u mogućnosti da, SMS porukom, plate parkiranje, moći će to učiniti kupovinom karte na, za to, određenim mjestima.

Novac od naplate parkinga u Brčko distriktu, podsjetio je Miškić, ne predstavlja prihod Javnog preduzeća “Putevi” nego je naglasak na komunalnom redu i ekologiju, odnosno pronalasku načina kojim bi se veliki broj automobila izmjestio iz centra Brčkog i oslobodio za kretanje pješaka.

(Radio Brčko)

Prethodni postKolike su kazne za zatamnjena stakla u BiH
Sledeći postMajka 13-godišnje djevojčice koja se porodila u Brčkom ne zna koliko je star njen zet

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime