Naredna sedmica miks kišnog i sunčanog vremena

20

Danas je u Bosni i Hercegovini prije podne bilo sunčano.

Temperatura vazduha izmjerena u 11:00 časova (°C) iznosila je: Bjelašnica 16; Sokolac 25; Bugojno, Livno i Srebrenica 28; Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 29; Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zenica 30; Gradačac 31; Banja Luka 32; Mostar i Neum 33°C;

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevim časovima uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 32 i 37°C.

U ponedjeljak 1.7.2024. pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći na utorak proširiti i na Hercegovinu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35°C.

U utorak 2.7.2024. jače padavine sa sjeverozapada, koje će u ponedjeljak i tokom noći na utorak zahvatiti Bosnu i Hercegovinu, pomjeraju se sa sjevera prema jugu i istoku zemlje tako da se prije podne očekuje prestanak padavina u sjevernim područjima i postepeno i u ostalim dijelovima zemlje, a zadnje se očekuje poslije podne u Hercegovini i istoku Bosne. Sa prelaskom padavina doći će i do smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura između 18 i 25°C.

U srijedu 3.7.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U četvrtak 4.7.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

IZVORFederalni hidrometeorološki zavod
Prethodni postU kojim (ljetnjim) mjesecima je idealno posjetiti Tenerife
Sledeći postNesiguran proizvod povučen sa tržišta – lutka za dječiju igru